Procurorii DNA fac, astazi, mai multe perchezitii la locuinte si sedii de firme ale omului de afaceri Ioan Niculae, intr-un dosar vizand suspiciuni de infractiuni de coruptie si economice, cum ar fi evaziune fiscala si spalare de bani, comise intre 2008-2009, prejudiciul depasind doua milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, procurori ai Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, din cadrul institutiei, fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si economice - evaziune fiscala si spalare de bani - comise in perioada 2008 - 2009, noteaza Mediafax.

In cursul zilei de astazi, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 11 locatii situate in municipiul Bucuresti si in judetele Teleorman si Prahova, reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile au loc la domiciliul actual al lui Ioan Niculae, din municipiul Zimnicea, la resedinta acestuia din judetul Teleorman, amplasata in apropiere de Zimnicea, denumita domeniul Fatana, ce cuprinde un grup de trei cladiri principale si dependinte, intre care se afla si casa de vanatoare a acestuia, precum si la resedinta din statiunea prahoveana Busteni a omului de afaceri.

Totodata, conform acelorasi surse, perchezitii au loc si la fostul domiciliu al lui Niculae, actual domiciliu al Adinei Elena Niculae, situat in sectorul 1 al Capitalei, dar si la sediul social si la punctul de lucru declarate de societatea Intervitt SRL, din Teleorman, la sediul social al societatii Interagro din Bucuresti, sectorul 2, la punctul de lucru al societatii Interagro din Zimnicea si la sediul social al Interagro din Zimnicea.

CSM a decis delegarea...
Citeste si: Calin Nistor a fost delegat procuror sef la DNA

Sursele citate mentioneaza ca in dosar sunt cercetate "inginerii financiare" in care ar fi implicat omul de afaceri Ioan Niculae, prejudiciul in acest caz fiind estimat la peste doua milioane de euro.

Potrivit surselor judiciare citate, in cursul zilei de joi au loc doar perchezitiile in acest caz, nu si audieri. In aceasta cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Sursa foto: Mediafax Foto

Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Efectele controversatei OUG pe Justitie. DNA, cea mai afectata