Gabriel Berca, fost consilier prezidential si fost ministru al Internelor, este audiat la DNA Bacau, intr-un dosar privind fapte de trafic de influenta care ar fi fost comise in perioada 2010-2012, in cauza fiind in atentia anchetatorilor si fostul deputat Mihai Banu

Surse judiciare au declarat ca fostul senator Gabriel Berca ar fi suspectat de trafic de influenta, dupa ce, prin intermediul lui Mihai Banu, deputat in perioada faptelor, a pretins de la omul de afaceri Viorel Rusu si a primit, atat pentru sine cat si pentru partidul din care facea parte, in mai multe transe, peste 180.000 de euro, scrie Mediafax.

In schimbul banilor, Berca, in calitate de senator si presedinte al organizatiei judetene Bacau a Partidului Democrat Liberal, ar fi promis ca va interveni pe langa membri ai Guvernului din acea perioada, in vederea alocarii unei sume de bani Primariei comunei Ardeoani, judetul Bacau, necesara achitarii lucrarilor de constructie, in valoare de aproximativ 5,6 milioane de lei, executate de firma omului de afaceri, in beneficiul comunei.

Gabriel Berca a fost consilier prezidential in mandatul lui Traian Basescu si ministru al Internelor in Guvernul Ungureanu. El a fost si secretar general al Guvernului, in perioada in care Executivul era condus de Calin Popescu Tariceanu. Gabriel Berca a fost prefectul judetului Bacau, in perioada 2005 - 2008, senator de Bacau, in legislatura 2008 - 2012 si ministru al Administratiei si Internelor in anul 2012. La inceputul lunii iunie, UNPR anunta ca fostul ministru de Interne Gabriel Berca s-a inscris in formatiune. Berca a fost membru PMP, vicepresedinte pentru regiunea Nord-Est, iar anterior a fost in PDL.

Sorin Blejnar, fostul sef...
Citeste si: Sorin Blejnar, fostul sef ANAF, condamnat la 6 ani de inchisoare


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Gabriel Berca si Mihai Banu, trimisi in judecata