DLA Piper Dinu a asistat grupul irlandez Origin Enterprises in procesul de achizitie a companiilor romanesti Redoxim si Comfert. De cealalta parte, avocatii din cadrul Portnoi, Tudor si Asociatii, societatea de avocatura asociata BDO Romania, au oferit consultanta juridica firmei Redoxim, iar actionarii Comfert au fost asistati de casa de avocatura Biris Goran.

Grupul Origin Enterprises a preluat Redoxim, din Timisoara, pentru 35 milioane euro, si Comfert, din Bacau, pentru 19,4 milioane euro, cei doi distribuitori de ingrasaminte, produse fitosanitare si seminte avand anul trecut venituri cumulate de 685 milioane lei (155 milioane euro).

Echipa DLA Piper Dinu a fost coordonata de Marian Dinu - Country Managing Partner si Paula Corban-Pelin – Counser, iar la Portnoi, Tudor si Asociatii avocatii care au gestionat deal-ul sunt Ciprian Portnoi (Avocat Partener Coordinator), Raluca Andrei (Avocat Partener) si Andrei Torok (Senior Associate). Din echipa DLA Piper Dinu au mai facut parte Nastasia Dumitru - Associate, Corporate/M&A; Ioana Popescu - Associate, Corporate/M&A; Cristian Vlaicu - Senior Associate, Banking; Tudor Nedelea - Tax Director, Alin Buftea - Partner, Real Estate; Elena-Monica Preotescu - Managing Associate, Employment.

„In prezent, avem un pipeline de trei – patru tranzactii. Este o perioada intensa pentru noi si suntem ocupati. Am avut o luna iulie foarte dinamica”, a declarat avocatul Marian Dinu pentru wall-street.ro.

Redoxim, cu sediul in Timisoara, fondata in 1991, este furnizor de servicii si produse pentru fermieri care deserveste aproximativ 2000 de clienti printr-o retea de distributie de 55 de puncte de vanzare cu amanuntul. Origin va achizitiona 100% din Redoxim, tranzactia urmand a fi finalizata in urmatoarele doua luni.

Comfert, cu sediul in Bacau, fondata in 1998, este un alt important distribuitor de ingrasaminte, operand o retea de distributie care deserveste aproximativ 1900 de clienti din domeniul agricol. Origin va achizitiona 100% din Comfert, tranzactia fiind supusa unor conditii, incluzand primirea aprobarii din partea Consiliul Concurentei, si este de asteptat sa se finalizeze in cursul lunii octombrie 2015.

Principalii actionari ai Origin sunt compania elvetiana Arytza, activa in sectorul alimentar, cu 29% din actiuni. Arytza are operatiuni in America de Nord, America de Sud, Europa, Asia, Australia si Noua Zeelanda.

Al doilea actionar dupa participatia detinuta este compania canadiana de investitii Mawer Investment Management, cu 14%. Mawer are in administrare active de aproximativ 30 de miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri