"Vehiculul transporta 24 de minori afgani, majoritatea de aproximativ 16 sau 17 ani. Ei erau inghesuiti in acest vehicul periculos ca obiectele, ingramaditi unii peste altii intr-un spatiu mic", a declarat un purtator de cuvant al politiei. "Geamurile si usile laterale fusesera blocate, un grilaj era plasat pe interiorul geamurilor, care erau vopsite in negru. Prin exterior, usile aveau lacat. Era ca o inchisoare pe roti", a adaugat el, potrivit Mediafax.

Soferul roman al camionetei, care a fugit atunci cand vehiculul sau a fost controlat de politie la Viena, a fost prins si arestat. Starea de sanatate a imigrantilor nu a necesitat interventie medicala.

Politia austriaca a inmultit controalele rutiere pentru a anihila retelele de traficanti de persoane, dupa ce saptamana trecuta 71 de cadavre ale unor refugiati au fost descoperite intr-un camion frigorific, abandonat pe o autostrada din Austria, in apropiere de frontiera ungara.
Printre cele 71 de persoane, care cel mai probabil au murit sufocate, se aflau 59 de barbati, opt femei si patru copii, intre care o fetita in varsta de unul sau doi ani si trei baieti de 8, 9 si 10 ani. Cinci suspecti - patru bulgari si un afgan - au fost retinuti in Ungaria in legatura cu acest caz, fiind cercetati pentru trafic de persoane.

Sambata, Ministerul roman al Afacerilor Externe a comunicat ca in Austria erau retinuti doi cetateni romani, soferi ai unor camioane in care se aflau mai multe persoane, in localitatea Braunau, respectiv la Salzburg. Romanul retinut la Braunau, in varsta de 29 de ani, avea in camion 26 de refugiati, intre care trei copii care se aflau in stare grava din cauza deshidratarii.

Sursa foto: Imigranti/Shutterstock