Cinci angajati ai unei societati de investitii financiare din Bacau vor fi trimisi in judecata de procurori pentru evaziune fiscala, inselaciune, spalare de bani, delapidare si fals in inscrisuri, dupa ce ar fi folosit banii firmei in interes personal, prejudiciul creat depasind 7,9 milioane lei.

Potrivit cercetarilor desfasurate de politistii din Bacau, cele cinci persoane ar fi prejudiciat societatea de servicii de investitii financiare la care erau angajati de suma de 7.905.000 lei, prin folosirea creditului firmei in interes personal, operatiuni ilegale derulate in perioada 2007 - 2009, scrie Mediafax.

De asemenea, angajatii respectivi ar fi inselat mai multi detinatori de actiuni prin tranzactionarea acestora fara acordul titularilor, inducandu-i in eroare prin intocmirea de portofolii fictive. Totodata, cei cinci ar fi evidentiat in actele contabile cheltuieli ce nu aveau la baza operatiuni reale si ar fi folosit in interes personal bunurile societatii.

"Politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bacau, sub coordonarea unui procuror, au finalizat cercetarile fata de cele cinci persoane implicate in acest caz, acuzate de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, inselaciune, spalare a banilor, delapidare, folosirea bunurilor societatii in scop personal, fals in inscrisuri sub semnatura privata si neglijenta in serviciu. Dosarul a fost inaintat Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau, cu propunere de trimitere in judecata”, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Bacau, Narcisa Butnaru.

Pentru recuperarea unei parti din prejudiciul constatat, politistii bacauani au instituit masuri asiguratorii pe bunuri mobile si imobile in suma totala de 3.580.000 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri