Viorel Gheorghe Radu, directorul Directiei Supraveghere Utilizare Radiatii Ionizante din cadrul Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN), a fost arestat pentru 30 de zile de Tribunalul Bucuresti, in dosarul in care este acuzat de trei infractiuni de luare de mita. Decizia luata miercuri de Tribunalul Bucuresti nu este definitiva.

Procurorii DNA l-au retinut, marti, pe Viorel Radu, directorul Directiei Supraveghere Utilizare Radiatii Ionizante din cadrul CNCAN, pentru savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, scrie Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 31 iulie - 1 septembrie 2015, in calitate de director al Directiei Supraveghere Utilizare Radiatii Ionizante din CNCAN, Viorel Radu a pretins si primit de la un administrator de societate comerciala, denuntator in cauza, sume de bani cuprinse intre 2.500 lei si 3.000 lei, pentru a urgenta efectuarea inspectiilor in teren pentru emiterea a trei autorizatii speciale, cu incalcarea prevederilor Regulamentului privind Taxele si Tarifele pentru Autorizarea si Controlul Activitatilor Nucleare.

Marti, directorul a primit de la denuntator, in acelasi scop, suma de 2.500 lei, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante. El a fost apoi audiat de procurori. Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare reprezinta autoritatea nationala in domeniul reglementarii, autorizarii si al controlului activitatilor nucleare, conform prevederilor Legii nr.111/1996. CNCAN este institutie publica de interes national, cu personalitate juridica si se afla in subordinea prim-ministrului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri