Taxarea cladirilor in functie de destinatie va mari de zece ori suma platita in cazul in care in locuinta se desfasoara si o activitate economica. Impozitul se va putea plati si doar pe una dintre incaperile casei, daca doar aceea e folosita in scopuri comerciale, scrie Adevarul.

Principalele schimbari aduse prin noul Cod Fiscal in sistemul de impozitare a cladirilor constau in taxarea in functie de destinatie (in locul statutului de persoana fizica/juridica al proprietarului) si in posibilitatea de a plati impozit doar pe camera - din locuinta - in care se desfasoara o activitate economica.

Concret, daca un proprietar persoana fizica are in locuinta si un magazin sau cabinet, adica desfasoara o activitate economica, acesta plateste acum un impozit egal cu vecinul care doar locuieste in propria casa; dupa 1 ianuarie 2016, vecinul va plati in continuare acelasi impozit pe casa lui, care are „destinatie rezidentiala“, in timp ce proprietarul cu activitate economica va plati un impozit de 10 ori mai mare, pentru ca locuinta lui are (si) „destinatie nerezidentiala“.

Interesant este cazul in care activitatea economica se desfasoara doar intr-o parte din locuinta, sa zicem in bucatarie si/sau sufragerie.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Sursa foto: adevarul.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri