Regele Mihai a decis retragerea calitatii de membru al Ordinului Coroana Romaniei, in grad de Ofiter, primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, arestat pentru fapte de coruptie, a anuntat, luni, Casa Regala.

Potrivit unui comunicat al Casei Regale, Regele Mihai a decis, luni, retragerea calitatii de membru al Ordinului Coroana Romaniei, in grad de Ofiter, lui Sorin Mircea Oprescu. Aceasta decizie a fost luata in conformitate cu prevederile Statutului Ordinului Dinastic Coroana Romaniei din 30 decembrie 2011, se precizeaza in comunicat citat de Mediafax.

Sorin Oprescu a fost informat printr-o scrisoare din partea Cancelariei Decoratiilor Regale despre retragerea acestui ordin, mai arata Casa Regala.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost retinut de procurorii DNA sambata noapte, iar duminica noapte, cu putin inainte de miezul noptii, magistratii Tribunalului Bucuresti au emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus in arestul Politiei Capitalei. Decizia nu este definitiva si a fost contestata de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, primarul general al Capitalei ar fi primit mita 25.000 de euro, sambata seara, banii, provenind de la patru denuntatori, fiind dusi la locuinta primarului de seful unei institutii din Primarie. Ulterior, 5.000 de euro din banii primiti mita de Sorin Oprescu au fost gasiti asupra sa, in trafic, iar o parte la locuinta acestuia, din Ciolpani, potrivit anchetatorilor.

Studiu History: Regele Mihai...
Citeste si: Regele Mihai si Ceausescu, personalitatile preferate de romani

Procurorii arata ca, in perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din Bucuresti un sistem prin care firmele care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuia sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlul de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Mega Image retrage un produs suspect de contaminare cu Salmonella