George Adrian Epaminonda Burchel, fostul socru al lui Mihai Balasescu si principalul suspect in cazul uciderii acestuia, a fost dat in urmarire internationala de politisti, in urma unei decizii a Tribunalui Bucuresti.

Politistii au extins cautarile fostului socru al lui Mihail Balasescu dincolo de granitele tarii, dupa ce, incepand cu data de 4 septembrie a fost cautat, fara succes, pe teritoriul Romaniei. Masina condusa de acesta, un Ford Focus argintiu, a fost gasita abandonata, luni dimineata, la Busteni, au declarat surse din Politie. Autoturismul avea rotile din spate dezumflate si se afla pe strada Telecabinei din Busteni, unde ar fi fost abandonata de cel putin trei zile, potrivit martorilor, scrie Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, fostul socru ar fi lasat un bilet unei rude in care anunta ca il va omori pe Balasescu si ca dupa aceea nu va fi de gasit. Acesta a fost initial localizat la Cheia, intr-o zona muntoasa, de unde si-a sunat sotia si a apelat numarul de urgenta 112, anuntand ca intentioneaza sa se sinucida. nTribunalul Ilfov a decis, pe 9 septembrie, emiterea unui mandat de arestare in lipsa pe numele lui George Adrian Epaminonda Burchel, fostul socru al lui Mihail Balasescu, el fiind acuzat ca l-a ucis, in noaptea de 3 spre 4 septembrie, pe fostul secretar adjunct al PNL.

Instanta a analizat probele anchetatorilor si a decis sa emita un mandat de arestare preventiva in lipsa in cazul lui Burchel, el nefiind gasit de autoritati dupa ce l-ar fi ucis pe fostul sau ginere.Potrivit procurorilor, in noaptea de 3 spre 4 septembrie, in timp ce se afla in locuinta sa din orasul Bragadiru, George Burchel l-a lovit de mai multe ori pe fostul sau ginere, Mihail Balasescu, cu o vaza in cap si l-a sugrumat cu cinci coliere din plastic, acte ce au dus la moartea fostului secretar adjunct al PNL.

"Conform concluziilor provizorii medico-legale moartea lui Balasescu Mihail Marius a fost violenta si s-a datorat asfixiei mecanice prin strangulare.Victima prezenta si o serie de leziuni traumatice (plagi contuze epicraniene si la nivelul fetei, fractura nazala, hematoame, echimoze, excoriatii) care s- au putut produce prin lovirea cu un corp dur, cu putin timp anterior decesului in contextul procedurii strangularii", se arata in referatul cu propunerea de arestare preventiva a lui Burchel.

Autoturismul folosit de fostul socru al lui Balasescu ii apartinea acestuia din urma, revenindu-i in urma partajului. Avocata care l-a reprezentat pe Mihail Balasescu in procesul de partaj sustine ca fostul secretar adjunct al PNL depusese mai multe plangeri la Politie impotriva fostei sale sotii si a rudelor acesteia, care l-ar fi urmarit.

Avocata Lidia Cernatescu a declarat, pe 5 septembrie, ca un conflict intre Mihail Balasescu si fosta sa sotie Ana Maria Burchel a pornit dupa ce fostul secretar general adjunct al PNL a primit in urma partajului o masina. Autoturismul era insa folosit de fostul socru al lui Balasescu. "De la pronuntarea partajului de catre Judecatoria Sectorului 5 era urmarit. Doamna Burchel i-a pulverizat spray lacrimogen in fata si a fost internat in spital. Sora dumneaei si iubitul acesteia l-au urmarit. Am depus plangeri la Sectia 1 Politie, atat pe numele fostei sotii, cat si pe numele surorii acesteia si al iubitului ei. Domnul Balasescu trebuia sa vina la cabinet pentru a completa plangerile, dar nu m-a mai sunat", a declarat Lidia Cernatescu, avocata care l-a reprezentat in procesul de partaj pe Mihail Balasescu.

Potrivit avocatei, pe 31 august, Mihail Balasescu a sunat-o si i-a spus ca fostul socru l-a chemat pentru a-i da masina, dar ea l-a sfatuit sa nu mearga dupa autoturism. Mihail Balasescu a fost secretar general adjunct al PNL in perioada in care Crin Antonescu a fost presedintele partidului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri