UPDATE: Ministerul Finantelor Publice a precizat ca DNA nu face perchezitii la sediul ministerului, ci a solicitat, in scris, pe 28 septembrie, unele documente referitoare la verificarile efectuate de Corpul de Control al Ministrului la Loteria Romana, pe care institutia le pune la dispozitie.

"DNA nu face perchezitii la Ministerul Finantelor Publice (MFP), ci a solicitat unele documente referitoare la verificarile efectuate de Corpul de Control al Ministrului la C.N. Loteria Romana. Solicitarea a fost facuta in data de 28 septembrie a.c., prin intermediul unei adrese scrise", se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Finantelor.

Totodata, reprezentantii ministerului puncteaza ca solicitarea de documente de catre DNA este o practica obisnuita. "Subliniem ca Ministerul Finantelor Publice pune la dispozitia DNA toate documentele solicitate", se mai spune in comunicat.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) ridica documente, miercuri, de la Ministerul Finantelor, in legatura cu un dosar care vizeaza Loteria Romana, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au declarat ca in cauza care vizeaza Loteria Romana, anchetatorii au in vedere, printre alte probe, si un raport al Corpului de control al Ministerului Finantelor. Potrivit surselor citate, reprezentantii Ministerului Finantelor le pun la dispozitie procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie documentele solicitate, scrie Mediafax.

Citeste si:
Procurorii si politistii, de comun acord sa nu intre in casa lui Dinca
Parchetul General: Procurorii...

Sursele citate nu au dorit sa precizeze de cand a fost deschis dosarul in care este vizata Loteria Romana si daca se fac cercetari doar pentru fapte sau sunt anchetate si persoane. La DNA este un dosar care vizeaza un contract acordat de Loteria Romana, in perioada in care era condusa de Gheorghe Benea (2009 - 2012), firmei Shelter Security, al carei patron este Alin Ionescu, sotul cantaretei Cristina Spatar, prin care ar fi fost produs un prejudiciu de 10 milioane de euro. Alin Ionescu a fost audiat la DNA, la sfarsitul lunii mai, iar surse judiciare declarau atunci ca dosarul a fost intocmit pornindu-se de la informatii dintr-un raport al Curtii de Conturi.

In octombrie 2014, DNA a facut verificari la Loteria Romana in cazul unor proceduri de achizitie publica, ancheta fiind atunci in faza stabilirii prejudiciului adus la bugetul de stat, declarau, oficiali ai DNA, care precizau ca in cauza "se fac acte de urmarire penala". Potrivit unor surse judiciare, aceasta ancheta vizeaza contractele incheiate intre Loteria Romana si firma greaca Intralot.

Loteria Romana si Intralot au inceput sa colaboreze in 2003, printr-un contract pe zece ani care viza jocuri loteristice si servicii suport si care a expirat in decembrie 2013. Dupa expirarea contractului, acesta a fost prelungit prin acte aditionale.

Citeste si:
Ministerul Finantelor s-a imprumutat astazi la banci 90 de mil. de lei
Ministerul Finantelor s-a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Primar condamnat pentru coruptie, eliberat conditionat