Autoritatile romane vor cere Volkswagen sa plateasca diferenta pentru taxa de mediu rezultata in urma reclasificarii motoarelor cu probleme, astfel incat cumparatorii masinilor nu vor fi afectati din acest punct de vedere, potrivit ministrului Mediului, Gratiela Gavrilescu.

"Niciun catetean roman nu va plati diferenta taxei de mediu pentru ca nu a avut nicio vina. Ne vom indrepta asupra producatorului sau reprezentantului de drept Volkswagen in Romania. (...) Fiecare cumparator de masina a fost de buna credinta. Nu este normal ca persoana respectiva sa plateasca din nou taxe pe mediu. Dupa ce vom afla la ce norma de poluare au fost produse masinile vom calcula diferenta pentru taxa de mediu si vom stabili cum ne vom indrepta impotriva producatorului. Diferenta de taxa de mediu va fi recuperata doar de la producator si nu de la populatie", a declarat joi Gavrilescu, potrivit Mediafax.

La randul sau, ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a afirmat ca asteapta date de la Ministerul german al Transporturilor si de la Volkswagen, dupa ce constructorul german a instalat sisteme electronice speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele in materie de emisii, si a precizat ca in Romania au fost eliberate carti de identitate pentru 105.000 autovehicule Volkswagen, dintre care 56.000 noi.

"Am solicitat reprezentantilor din Romania aI grupului VW comunicarea imediata a datelor de identificare a vehiculelor care au fost echipate cu dispozitive de manipulare, cu motoare tip familia EA 189. Termenul a fost astazi si vreau sa va spun ca este vorba de autoturismele grupului VW, Audi, Scoda si Seat. De asemenea, in Germania a fost stabilita data de 7 octombrie pentru transmiterea catre grupul VW a planului de masuri si a calendarului de implementare pentru remedieri ale neconformitatilor acestor autoturisme, sens in care am solicitat Ministerului Transporturilor din Germania sa ne comunice aceste informatii de indata ce ajung in posesia lor", a spus ministrul Transporturilor.

Dupa primirea acestor informatii RAR va comunica reprezentantilor din Romania ai VW date pentru autoturismele care vor fi rechemate in reteaua de service a grupului german in Romania si va urmari implementarea corespunzatoare a acestui calendar, a spus ministrul Transporturilor.

Totodata, Matache a spus ca RAR a blocat eliberarea cartilor de identitate pentru masinile noi Euro 5 diesel, nevandute, ale marcilor Volskwagen (Volkswagen, Audi, Skoda si Seat), fiind vorba despre 300 de masini aflate in stocurile dealerilor, care astfel nu mai pot fi inmatriculate in Romania pana la rezolvarea problemelor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri