Curtea de Apel Ploiesti mentine interdictia impusa de procurori directorului SC Petrotel Lukoil Andrey Bogdanov de a parasi judetele Prahova si Ilfov, judecatorii admitand contestatia procurorilor la decizia Tribunalului Prahova, care extinsese limitele controlului judiciar pentru cetateanul rus.

Magistratii Curtii de Apel Ploiesti au admis, vineri, contestatia procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova privind modificarea limitelor controlului judiciar impus directorului SC Petrotel Lukoil SA Andrey Bogdanov, trimis in judecata pentru infractiuni la legea societatilor comerciale. Astfel, Curtea de Apel Ploiesti a mentinut interdictia impusa prin controlul judiciar lui Andrey Bogdanov de a depasi teritoriul judetelor Prahova si Ilfov. Solutia data vineri de Curtea de Apel Ploiesti este definitiva, potrivit Mediafax.

Marti, judecatorii de la Tribunalul Prahova, instanta pe rolul careia se afla dosarul in care conducerea SC Petrotel Lukoil a fost trimisa in judecata pentru infractiuni la legea societatilor comerciale, au admis cererea directorului general al Petrotel Lukoil de modificare a limitelor controlului judiciar. Astfel, magistratii i-au permis cetateanului rus Andrey Bogdanov sa se deplaseze pe teritoriul Romaniei, fara a depasi granitele tarii, in conditiile in care masura controlului judiciar luata fata de acesta ii interzicea sa depaseasca limitele judetelor Prahova si Ilfov.

Decizia Tribunalului Prahova nu era definitiva, fiind contestata de procurori. Si in 17 august, Tribunalul Prahova a decis sa permita lui Andrey Bogdanov sa paraseasca teritoriul Romaniei intre 27 august si 1 septembrie, pentru a se deplasa la Moscova, insa procurorii au contestat decizia, iar Curtea de Apel Ploiesti a mentinut controlul judiciar impus directorului Petrotel Lukoil, interzicand acestuia sa paraseasca tara. La inceputul lunii august, procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au dispus trimiterea in judecata a opt inculpati, intre care doua persoane juridice si sase persoane fizice in dosarul Lukoil.

Astfel, conform sursei citate, anchetatorii l-au trimis in judecata pe Andrey Iurevici Bogdanov, cetatean rus, director general si membru in Consiliul de Administratie al SC Petrotel Lukoil SA Ploiesti, acesta fiind acuzat de folosire cu rea-credinta a capitalului societatii si spalare de bani. De asemenea, in acelasi dosar au fost trimise in judecata doua companii din grupul rusesc, respectiv SC Petrotel Lukoil SA Ploiesti, pentru spalare de bani, si Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, pentru complicitate la folosirea cu rea-credinta a creditului societatii si complicitate la spalare de bani.

Citeste si:
Dosarul de coruptie al lui Dan Sova, rejudecat de la zero
Dosarul de coruptie al lui...

Totodata, in acelasi dosar procurorii au dispus trimiterea in judecata a altor cinci persoane, cetateni romani, rusi si moldoveni cu functii de conducere in cadrul Petrotel Lukoil Ploiesti. Printre inculpati se numara Andrei Rata, cetatean moldovean, membru in Consiliul de Administratie al SC Petrotel Lukoil SA Ploiesti, acuzat de folosirea cu rea-credinta a creditului societatii si spalare de bani, Dan Danulescu, director general adjunct in cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploiesti, suspectat de complicitate la folosirea cu rea-credinta a creditului societatii si complicitate la spalare de bani, Dorel Dutu, contabil sef in cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploiesti, suspectat de complicitate la folosirea cu rea-credinta a creditului societatii si complicitate la spalare de bani, Alexey Voinstev si Olga Kuzina, ambii cetateni rusi care detin functii de director general adjunct in cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploiesti, pentru complicitate la folosirea cu rea-credinta a creditului societatii, Olga Kuzina fiind, de asemenea, suspectata de complicitate la spalare de bani.

Prejudiciul cauzat prin savarsirea de catre inculpati a infractiunilor retinute in sarcina lor este in cuantum de 7.597.094.338,10 lei, echivalent a 1.766.766.125,10 euro. Pe de alta parte, procurorii care au instrumentat dosarul Lukoil au dispus disjungerea cercetarilor si urmarirea penala a SC Petrotel Lukoil si a directorului acesteia, Andrey Bogdanov, pentru evaziune fiscala si spalare de bani, alte 39 de firme avand calitatea de suspect pentru complicitate la cele doua infractiuni. Astfel, in cauza disjunsa procurorul a dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspecta Petrotel Lukoil SA Ploiesti si fata de directorul acesteia, cetateanul rus Andrey Bogdanov, pentru infractiunile de evaziune fiscala si spalare de bani.

De asemenea, a fost disjunsa cauza in vederea efectuarii urmaririi penale fata de compania Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, actionar majoritar al rafinariei de la Ploiesti, care va fi cercetata pentru infractiunile de complicitate la folosirea cu rea-credinta a creditului societatii si complicitate la spalare de bani, fapte comise in perioada 2008-2010 inclusiv. Totodata, procurorul a dispus disjungerea cauzei in vederea urmaririi penale fata de 39 de societati comerciale cu raspundere limitata suspectate de comiterea infractiunilor de complicitate la evaziune fiscala si complicitate la spalare de bani, preciza documentul citat.

Citeste si:
Prahova: Se circula in coloana pe DN1 in zonele Busteni si Comarnic
Prahova: Trafic rutier in...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Taco Bell deschide un nou restaurant in Romania