Fostul ministru de Externe Titus Corlatean, audiat la DNA, in dosarul privind votul din diaspora

Fostul ministru de Externe Titus Corlatean a venit la DNA, luni, el declarand ca s-a prezentat in calitate de martor, in dosarul privind votul din diaspora, de la alegerile prezidentiale, cauza in care sunt cercetate fapte precum impiedicarea exercitarii drepturilor electorale si abuz in serviciu.

Senatorul Titus Corlatean, care a demisionat de la conducerea Ministerului Afacerilor Externe intre cele doua tururi de scrutin de la alegerile prezidentiale din 2014, a spus, la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) ca a venit in calitate de martor si ca urmeaza sa vada despre ce este vorba, scrie Mediafax.

Corlatean a spus, raspunzand unei intrebari, ca dosarul in care a fost citat este cel privind organizarea, in sectiile de votare din strainatate, a alegerilor prezidentiale din noiembrie 2014.

Dosarul privind probleme la votul din diaspora, la alegerile prezidentiale, a fost constituit initial pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), prin conexarea a sase dosare penale care au vizat plangeri legate de modul de desfasurare a scrutinului. Faptele sesizate in plangeri sunt abuzul in serviciu, neglijenta in serviciu si impiedicarea exercitarii drepturilor electorale.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut, in 2 decembrie 2014, dosarul de la PICCJ, intrucat DNA avea in lucru un alt dosar care vizeaza aceleasi fapte. In 8 decembrie 2014, Autoritatea Electorala a transmis mai multe documente solicitate de DNA, intre acestea numarandu-se corespondenta intra si interinstitutionala privind votul din diaspora.

Citeste si:
Delir al lui Titus Corlatean: Neomarxisti! Securisti! Moral-crestini!
Delir al lui Titus Corlatean:...

La ambele tururi ale alegerilor prezidentiale, din 2 si 16 noiembrie 2014, romanii din strainatate au iesit la vot in numar record, insa in mai multe capitale europene, cozile au fost uriase, iar mii de oameni nu au mai putut vota.

Problemele de votul din diaspora au dus la demisia ministrului de Externe Titus Corlatean. Inlocuitorul lui, Teodor Melescanu, a facut apel, inaintea turului al doilea, ca romanii din diaspora sa vina la vot devreme, el mentionand ca daca declaratiile pe propria raspundere sunt completate din timp si daca cei sapte membri ai sectiei sunt prezenti, numarul celor care vor vota se va dubla.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri