Elena Udrea a declarat vineri, la iesirea de la instanta suprema, unde a fost audiata in dosarul "Gala Bute", ca a spus public de nenumarate ori ca este posibil ca oamenilor de afaceri sa li se ceara mita la incheierea de contracte cu MDRT si i-a indemnat pe acestia sa faca plangeri la DNA.

Elena Udrea le-a spus jurnalistilor ca ramane ferma pe pozitie pentru a proba ca acuzatiile facute de ceilalti inculpati din dosar la adresa ei sunt mincinoase. "Cand esti un judecator cu experienta, vezi imediat comportamentul unui om, cat de sincere si argumentate sunt declaratiile acestora. In afara de aceste declaratii nu exista absolut nimic impotriva mea, iar eu am stat in puscarie din cauza acestor declaratii", a spus Elena Udrea.

Udrea a mai spus despre aceste declaratii ca sunt un mod de a nu recunoaste de fapt nimic: "Ei au recunoscut faptele, numai ca, vedeti, e ca si cum spui: 'Recunosc fapta, dar de fapt nu recunosc nimic. Recunosc ca am luat o geanta de bani, nu am desfacut-o, am dat-o ministrului, nu stiu ce era acolo'. Asta nu este o recunoastere, este un mod de a incerca sa scapi, spunand ca asa a fost, dar a fost pentru altcineva", potrivit Mediafax.

Ea a mai declarat ca a spus public in conferinte ca oamenii de afaceri stiu ca se cer 10 la suta din valoarea contractului incheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), sfatuindu-i pe acestia: "Nu dati spaga. Mergeti si faceti plangeri la DNA daca in acest minister vi se cere spaga". Stefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu si Dragos Botoroaga au aratat vineri, la ICCJ, ca recunosc in totalitate faptele de care sunt acuzati in dosarul "Gala Bute" si vor sa fie judecati prin procedura simplificata, putand beneficia de reducerea cu o treime a pedepselor.

Urmatorul termen in dosarul Gala Bute a fost fixat pe 11 noiembrie. Elena Udrea este judecata sub control judiciar din 16 iunie, cand instanta suprema a decis inlocuirea masurii arestului la domiciliu. Udrea a stat in arest la domiciliu din 7 mai pana in 16 iunie. Din 25 februarie pana in 30 aprilie, Udrea a fost incarcerata in Arestul central al Politiei Capitalei, apoi transferata la Penitenciarul Targsor.

Blonda de la Cotroceni, din...
Citeste si: Elena Udrea, din nou dupa gratii? DNA cere arestarea preventiva

In 21 aprilie, Elena Udrea a fost trimisa in judecata, in dosarul "Gala Bute", in care este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea evenimentului omonim de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si respectiv de luare de mita in legatura cu finantarea de catre acelasi minister a mai multor contracte.

Alaturi de Udrea, au fost trimisi in judecata fostul ministru Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, fostul secretar general in MDRT Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu si Dragos Botoroaga.

Potrivit DNA, intre 2010 si 2011, Elena Udrea si fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societatea mentionata in baza contractelor incheiate cu CNI.

Anchetatorii au mai stabilit ca Stefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la minister, ii dadea banii primiti lui Tudor Breazu. Platile se faceau fie in numerar, fie prin intermediul societatii Ekaton Consulting SRL, administrata de Breazu, in baza altor contracte fictive de consultanta. In acest fel, s-ar fi realizat patru transferuri bancare in valoare totala de 209.762 de lei si o plata in numerar de aproximativ 90.000 de lei.

Elena Udrea, din nou dupa...
Citeste si: Tic tac: avocatul Elenei Udrea asteapta propunerea de arestare

In 2011, Udrea ar fi cerut si primit, de la omul de afaceri Adrian Gardean, foloase materiale in valoare de 10% din platile efectuate de minister pentru contractele de lucrari incheiate de SC Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL, in schimbul garantiei ca finantarile vor fi aprobate la timp.

Dupa trimiterea in judecata a dosarului, procurorii au dispus sa continue cercetarile fata de Elena Udrea pentru infractiunea de spalare de bani, fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului fiind acuzata ca a luat mita mai multe sume de bani, pe care le-ar fi transferat la PDL Bucuresti, sub aparenta unor contracte de donatie fictive, intocmite pentru a disimula originea infractionala a banilor.

Elena Udrea este urmarita penal si in dosarul "Microsoft", cauza in care a fost arestata preventiv din 11 februarie pana in 17 februarie, cand instanta a inlocuit masura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat in arest la domiciliu pana in 25 februarie, cand a fost arestata preventiv in dosarul "Gala Bute".

Udrea, cea de-a 6-a Elena a...
Citeste si: Controversele marca Udrea: drumul pana la razboiul cu SRI+DNA


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Elena Udrea, condamnata la 6 ani de inchisoare in dosarul "Gala Bute"