Sistemul de justitie din Romania ar trebui sa puna accent pe confiscarea bunurilor furate si returnarea acestora catre pagubiti, fiind necesara o eficienta mai crescuta pentru combaterea coruptiei, a declarat Ismail Radwan, specialist al Bancii Mondiale pentru managementul sectorului public.

"Vad ca nu trece o saptamana fara ca un personaj cunoscut sa nu fie anchetat. Trebuie ca sistemul judiciar din Romania sa se axeze asupra bunurilor furate. Acestea trebuie confiscate, iar banii oamenilor trebuie recuperati. Politicienii si oamenii de afaceri corupti sunt arestati, dar ies dupa un an sau doi si se bucura in continuare de toate bunurile pe care le-au sustras din avutul public", a afirmat Radwan la Foreign Investors Summit 2015, scrie Mediafax.

El a aratat ca trebuie crescuta eficienta guvernelor si combaterea coruptiei. Specialistul Bancii Mondiale a punctat ca, in ultimul an si jumatate, a stabilit relatii cu Guvernul si cu premierul pentru a rezolva o serie de probleme majore pentru crearea unei unitati strategice care sa lucreze cu Banca Mondiala si care sa urmeze recomandarile specifice de la Comisia Europeana.

Totodata, el a apreciat ca Romania a realizat totusi progrese majore in lupta impotriva coruptiei, fiind o tara unde previziunile sunt "foarte roz". "Guvernul face pasi siguri prin mentinerea disciplinei fiscale. Banca Mondiala este fericita sa sprijine acest demers si sa se asigure ca Romania devin o destinatie atragatoare pentru investitii", a mai adaugat Radwan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri