"Vad ca nu trece o saptamana fara ca un personaj cunoscut sa nu fie anchetat. Trebuie ca sistemul judiciar din Romania sa se axeze asupra bunurilor furate. Acestea trebuie confiscate, iar banii oamenilor trebuie recuperati. Politicienii si oamenii de afaceri corupti sunt arestati, dar ies dupa un an sau doi si se bucura in continuare de toate bunurile pe care le-au sustras din avutul public", a afirmat Radwan la Foreign Investors Summit 2015, scrie Mediafax.

El a aratat ca trebuie crescuta eficienta guvernelor si combaterea coruptiei. Specialistul Bancii Mondiale a punctat ca, in ultimul an si jumatate, a stabilit relatii cu Guvernul si cu premierul pentru a rezolva o serie de probleme majore pentru crearea unei unitati strategice care sa lucreze cu Banca Mondiala si care sa urmeze recomandarile specifice de la Comisia Europeana.

Totodata, el a apreciat ca Romania a realizat totusi progrese majore in lupta impotriva coruptiei, fiind o tara unde previziunile sunt "foarte roz". "Guvernul face pasi siguri prin mentinerea disciplinei fiscale. Banca Mondiala este fericita sa sprijine acest demers si sa se asigure ca Romania devin o destinatie atragatoare pentru investitii", a mai adaugat Radwan.