Unul din principalii denuntatori ai lui Sorin Oprescu, seful de la Administratia Cimitirelor , Bogdan Popa, nu mai vrea sa dea declaratii anchetatorilor, dupa ce a fost anuntat, joi, ca se extind cercetarile in cazul sau pentru constituire de grup infractional si spalare de bani, spun surse judiciare.

Surse judiciare au declarat ca anchetatorii DNA i-au adus la cunostinta lui Bogdan Cornel Popa faptul ca extind cercetarile in cazul sau pentru constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, o fapta de spalare de bani si trei fapte de efectuare de operatiuni incompatibile cu functia, transmite Mediafax.

In acest context, arata sursele citate, cel care l-a denuntat pe Sorin Oprescu nu a mai dorit sa stea de vorba cu anchetatorii in privinta acestor noi fapte descoperite si a optat sa se foloseasca de dreptul al tacere.

Potrivit surselor citate, audierile continua, in cursul zilei de joi, in dosarul lui Sorin Oprescu.

Procurorii DNA au anuntat, luni, extinderea cercetarilor in cazul primarului suspendat al Capitalei Sorin Oprescu, urmarit penal si pentru spalare de bani, abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat, fiind pus sechestru pe un imobil si un teren ale edilului si un alt imobil al partenerei de viata a acestuia, pana la concurenta sumei de peste 3,6 milioane lei.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie.

Procurorii DNA il acuza pe Sorin Oprescu de luare de mita, sustinand ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, si cu fostul sau sofer Cristian Stanca, zis "Grenada", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruti de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea si Octavian Alin Petroi, denuntatori in dosar. Firma efectua lucrari la Palatul de la Mogosoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infractionala a lui Popa si l-ar fi mentinut in functie, sustin anchetatorii.

Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, in 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv si fiind suspendat din functie, din 15 septembrie.

Avocatii lui Oprescu au reclamat la Ministerul Sanatatii si Ministerul Afacerilor Interne comportamentul personalului medical si conducerii Arestului Central, sustinand ca edilului nu i se acorda tratament si hrana adecvate bolilor de care sufera. Ei aratau ca Sorin Oprescu trebuie sa isi administreze insulina de mai multe ori pe zi, intrucat sufera de diabet.

Reprezentantii Politiei Capitalei au precizat ca in arest tratamentul nu poate fi administrat decat la cabinetul medical, neputand fi lasate medicamente in posesia persoanelor incarcerate.

Oprescu a fost transferat in 8 octombrie, sub paza, din Arestul Capitalei, mai intai la Institutul Oncologic Bucuresti, apoi la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "N. Paulescu", unde a stat cinci zile, din 9 pana in 14 octombrie.

Avocatii lui Oprescu aratau atunci ca acestuia i-ar fi fost depistat un nodul la un plaman, existand suspiciuni de cancer.

Sorin Oprescu a fost transferat si in 26 septembrie, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a stat internat intr-o rezerva la Sectia de Cardiologie, sub paza, pana in 29 septembrie. Medicii de la SUUB i-au facut mai multe investigatii, printre care si o coronarografie.

Avocatii au cerut apoi transferul edilului intr-un spital, precizand ca, in urma investigatiilor medicale la care a fost supus la SUUB, s-ar fi stabilit ca ar suferi de 12 afectiuni, unele grave, fiindu-i depistat si un nodul la un plaman, care ridica suspiciuni de cancer. Potrivit raportului medicilor, lui Sorin Oprescu i-ar fi fost depistat "un nodul pulmonar segment 10 posterior, lob inferior drept", fiind recomandata efectuarea unor investigatii suplimentare.

Sursa foto: Mediafax FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri