Cererea Elenei Udrea de recuzare a procurorului care instrumenteaza noul sau dosar a fost respinsa, fostul ministru al Dezvoltarii Regionale urmand sa revina, vineri dupa-amiaza, la DNA pentru a da declaratii in cazul acuzatiilor de luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

Dupa respingerea cererii, dosarul in care Camera Deputatilor a avizat urmarirea penala si retinerea Elenei Udrea va ramane in continuare la procurorul Mihaela Moraru, potrivit unor surse judiciare. Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului urmeaza sa revina, la ora 14.00, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a da declaratii in noul dosar, in care este suspectata de luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani, instigare la abuz in serviciu si fals in declaratii, scrie Mediafax.

Elena Udrea s-a prezentat, vineri, in jurul orei 10.00, la DNA, fiind citata pentru a i se aduce la cunostinta noile acuzatii si a da declaratii. Dupa mai putin de o ora, Udrea a plecat de la DNA, aratand ca a depus o cerere de recuzare a procurorului care instrumenteaza noul sau dosar, intrucat nu are incredere in corectitudinea si impartialitatea magistratului.

"Nu cred ca este surprinzator faptul ca am depus o cerere de recuzare, pentru ca am depus doua sesizari la CSM legat de modul in care se deruleaza ancheta impotriva mea si modul in care s-a derulat ancheta si in luna martie, cand vorbeam de aceeasi doamna procuror. Deci, ca urmare, nu am incredere in corectitudinea si impartialitatea dansei si, ca urmare, am recuzat-o", a declarat Udrea, la iesirea de la DNA.

Elena Udrea a precizat ca va reveni la DNA in jurul orei 14.00 si, in functie de cum va fi solutionata cererea sa de recuzare a procurorului, va da sau nu declaratii in noul dosar, care vizeaza vanzarea si renovarea unei vile din Eforie Sud, dar si un contract intre Hidroelectrica si o firma privata, pentru care fostul ministru ar fi cerut aproximativ cinci milioane de dolari.

Citeste si:
Procurorul care nu a permis intrarea in casa lui Dinca, suspendat
CSM l-a suspendat din functie...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Camera Deputatilor a respins proiectul de lege privind gratierea