Traian Basescu spune ca, prin decizia de confirmare a urmaririi penale in cazul sau, in dosarul jurnalistilor rapiti in Irak, procurorul general ”face un joc politic pe masura jocului pe care l-a facut atunci cand a spus ca, militar fiind, a tras dupa teroristi, cand noi nu am avut teroristi”.

Fostul presedinte a lansat, vineri, un atac dur la adresa procurorului general al Romaniei, Tiberiu Nitu, spunand ca inainte de a da decizia de redeschidere a dosarului acesta trebuia sa vada daca exista ”macar urme de dovezi”, avand in vedere gravitatea faptelor pe care le acuza, scrie Mediafax.

”Nici nu as fi putut concepe ca un leu din banii destinati rascumparii ziaristilor sa fie insusiti de mine. Nu am luat niciun cent, este exclusa aceasta posibilitate, cu atat mai mult cu cat in acea operatiune nu s-au vehiculat bani. Pentru mine este o mare dezamagire ca un procuror general al republicii a putut sa puna sub semnul intrebarii acest lucur. Probabil sa toti gandesc dupa nivelul moral pe care il au. Iata ca procurorul general al Romaniei a crezut ca presedintele poate sa faca asa ceva dintr-o operatiune de salvare. Asta e nivelul moral. Dincolo de a se repezi direct la presedinte, procurorul general ar fi trebuit sa constate daca exista niste probe in acest sens. E evident ca domnul procuror general face un joc politic pe masura jocului pe care l-a facut pentru el cand a spus ca, militar fiind, a tras in teroristi cand noi nu am avut teroristi si si-a luat pamant ca revolutionar”, a declarat Basescu la sediul Miscarii Populare.

Fostul presedinte a mai spus ca procurorul general ”genereaza o haituire politica prin numarul mare de dosare a caror redeschidere a cerut-o”. Judecatoria Sectorului 5 a confirmat urmarirea penala in cazul lui Traian Basescu, in dosarul in care Corneliu Vadim Tudor a depus pe numele fostului presedinte o plangere privind jurnalistii rapiti in Irak. Instanta a constatat ca este legala si temeinica ordonanta procurorilor Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie din 23 martie si a confirmat redeschiderea urmaririi penale in cazul fostului presedinte Traian Basescu.

Instanta a mai constatat ca a ramas fara obiect cererea de redeschidere a urmaririi penale pentru Vasile Blaga, in urma denuntului formulat de Corneliu Vadim Tudor in 25 noiembrie 2009. Acesta sustinea ca fostul presedinte Traian Basescu si copresedintele PNL Vasile Blaga se fac vinovati de disparitia a patru milioane de dolari din rascumpararea platita de statul roman pentru eliberarea celor trei jurnalisti romani. Decizia Judecatoriei Sectorului 5 este definitiva.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri