Costin Mincu, unul dintre asociatii firmei care detine Clubul Colectiv, a venit, luni, la Parchetul ICCJ, el refuzand sa faca declaratii despre citarea sa pentru a fi audiat in dosarul privind incendiul in care 30 de oameni au murit si alti aproximativ 200 au fost raniti.

Costin Mincu s-a prezentat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), in jurul orei 14.00, fiind insotit de un avocat. Surse judiciare au declarat ca procurorul de caz de la PICCJ a stabilit ca cei asociati ai firmei care detine Clubul Colectiv - Alin George Anastasescu, Costin Mincu si Paul Catalin Gancea - trebuie sa fie din nou audiati, dupa ce acestia au raspuns intrebarilor anchetatorilor si in noaptea de vineri spre sambata, la scurt timp dupa incendiu, scrie Mediafax.

Sursele citate au precizat ca cei trei au fost citati la PICCJ, cu mandate de aducere, in dosarul in care face cercetari pentru omor calificat in legatura cu incendiul din Clubul Colectiv. Tot luni, la sediul Politiei Capitalei dau declaratii, in calitate de martori, mai multe persoane care au fost in Clubul Colectiv vineri seara, cand a izbucnit incendiul.

Anchetatorii merg, luni, in toate spitalele in care sunt internate persoanele ranite in incendiu, pentru a vedea care dintre acestea pot povesti ce s-a intamplat vineri seara, in Clubul Colectiv. Potrivit ultimului bilant, in incendiul de vineri noapte au murit 30 de persoane, ultima - o tanara de 26 de ani - in cursul serii de duminica, la Spitalul Bagdasar-Arseni. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate in mai multe spitale din Bucuresti, pana la 90 fiind in stare critica si grava.

Ancheta in cazul incendiului din clubul Colectiv este facuta de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce procurorul general a dispus, sambata, preluarea cercetarilor de la Parchetul Tribunalului Bucuresti. Procurorul general Tiberiu Nitu a declarat, sambata, ca ancheta este pentru omor calificat, pentru care "pedeapsa este foarte mare".

Procurorii Parchetul instantei supreme au ridicat, duminica, mai multe documente de la Primaria Sectorului 4 si de la Inspectoratul Teritorial de Munca, in cazul incendiului izbucnit in Clubul Colectiv, potrivit unor surse judiciare. Astfel, de la ITM au fost ridicate documente privind formele de angajare ale salariatilor de la clubul Colectiv, iar de la Primarie, documente privind autorizarea functionarii clubului.

Parchetul instantei supreme arata, intr-un comunicat, ca politistii bucuresteni ridica documente ”apreciate ca fiind utile solutionarii cauzei” de la sediile mai multor institutii publice si private, fara sa precizeze numele institutiilor.
Clubul Colectiv se afla in subsolul fostei fabrici Pionierul, o cladire de patru etaje, de pe strada Tabacarilor, nr. 7.

Firma Colectiv Club SRL, care detine clubul unde a avut loc tragedia de vineri seara, din Capitala, este detinuta de Alin George Anastasescu (47%), Costin Mincu (23%) si Paul Catalin Gancea (30%). Alin George Anastasescu este din Voluntari, judetul Ilfov si are 28 de ani, Costin Mincu are 36 de ani si este din Bucuresti, iar Paul Gancea are 28 de ani si este tot din Bucuresti. Colectiv Club SRL, infiintata in octombrie 2014, a avut o cifra de afaceri de 45.000 de lei in 2014.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri