Alin Anastasescu, unul dintre patronii Clubului Colectiv, a fost retinut de procurorii Parchetului instantei supreme, fiind acuzat de ucidere si vatamare corporala din culpa, in dosarul privind incendiul in care 31 de oameni au murit si alti aproximativ 200 au fost raniti.

UPDATE:

Paul Gancea este al doilea actionar al clubului Colectiv retinut de procurori, dupa Alin Anastasescu, ambii fiind acuzati de ucidere si vatamare corporala din culpa, in dosarul privind incendiul in care 31 de oameni au murit si alti aproximativ 200 au fost raniti. Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) au emis si pe numele lui Paul Catalin Gancea ordonanta de retinere pentru 24 de ore, dupa ce l-au retinut pe Alin Anastasescu. La PICCJ mai este audiat si celalalt patron al clubului, Costin Mincu.

STIREA INITIALA:

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) au emis pe numele lui Alin Anastasescu ordonanta de retinere pentru 24 de ore, acesta urmand sa fie dus in Arestul Politiei Capitalei.
La PICCJ au fost audiati si ceilalti doi patroni ai Clubului Colectiv - Costin Mincu si Paul Gancea -, in calitate de suspecti pentru ucidere si vatamare corporala din culpa. Costin Mincu, Alin Anastasescu si Paul Gancea au fost adusi cu mandat, pentru fi audiati in calitate de suspecti, pentru infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, in cazul incendiului din Clubul Colectiv, a aratat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, intr-un comunicat de presa.

Cei trei asociati ai firmei care detine Clubul Colectiv au ajuns la sediul PICCJ intre orele 14.00 si 14.30, iar la intrare au refuzat sa faca declaratii. Surse judiciare au declarat anterior, ca procurorul de caz de la PICCJ a stabilit ca cei asociati ai firmei care detine Clubul Colectiv trebuie sa fie din nou audiati, dupa ce acestia au raspuns intrebarilor anchetatorilor si in noaptea de vineri spre sambata, la scurt timp dupa incendiu.

Tot luni, la sediul Politiei Capitalei au dat declaratii, in calitate de martori, mai multe persoane care au fost in Clubul Colectiv vineri seara, cand a izbucnit incendiul. Anchetatorii au mers, luni, in toate spitalele in care sunt internate persoanele ranite in incendiu, pentru a vedea care dintre acestea pot povesti ce s-a intamplat vineri seara, in Clubul Colectiv.

In incendiul din Clubul Colectiv au murit 31 de persoane, iar alte aproximativ 130 sunt internate in mai multe spitale din Bucuresti, peste 50 fiind in stare critica sau grava. Ancheta in cazul incendiului din Cclubul Colectiv este facuta de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce procurorul general a dispus, sambata, preluarea cercetarilor de la Parchetul Tribunalului Bucuresti.

7 amenzi si 3 decizii de suspendare, dupa verificarea unor localuri

Echipele de control care au participat la actiunea de verificare a cluburilor, barurilor si restaurantelor din Capitala, dispusa de primarul general, au aplicat sapte amenzi, cea mai mare de 30.000 de lei, si au dispus suspendarea activitatii pentru trei societatai comerciale, informeaza PMB, conform Mediafax.

Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) precizeaza ca, in cadrul programului de actiuni stabilit de primarul general interimar, Stefanel Marin, in cursul noptii de sambata spre duminica, politistii locali din Directia Control, cu inspectori ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dealul Spirii" Bucuresti-Ilfov si reprezentanti ai Politiei Capitalei, au participat la actiuni de verificare a activitatii comerciale desfasurate de comercianti care au restaurante, baruri sau desfasoara alte activitati de servire a bauturilor. Controalele s-au facut din punct de vedere al activitatii comerciale, al protectiei mediului, al disciplinei in constructii, dar si din punct de vedere al prevenirii si stingerii incendiilor.

"Desi s-a remarcat ca majoritatea cluburilor bucurestene erau inchise la momentul controlului, au putut fi verificate 15 locatii, unde, pana in prezent, au fost aplicate sapte sanctiuni contraventionale (una in valoare de 30.000 lei - OG nr. 195/205- privind protectia mediului, trei in valoare de 5.000 lei - OG nr. 99/2000 - privind comercializarea produselor si serviciilor de piata si trei in valoare de 5.000 lei - HCGMB nr. 120/2010 - privind normele de salubritate si igienizare ale Municipiului Bucuresti) si s-a dispus complementar suspendarea activitatii pentru trei societati comerciale", se arata intr-un comunicat. PMB precizeaza ca finalizarea controlului pentru restul societatilor comerciale va avea loc in zilele urmatoare.

Primarul general interimar al Capitalei, Stefanel Marin a declarat, luni, pentru Mediafax, ca au inceput deja controale in cluburile din Bucuresti, dupa incendiul din clubul Colectiv, in care au murit 30 de oameni si alti aproximativ 200 au fost raniti. Stefanel Marin a spus ca Primaria Capitalei nu detine o centralizare a cluburilor din Bucuresti, precizand ca in legislatie acestea sunt denumite societati comerciale si pot avea inregistrate domenii variate, care sa le permita chiar si organizarea unor petreceri.

Intrebat daca exista o statistica privind cluburile care functioneaza in cladiri istorice, primarul Stefanel Marin a spus ca municipalitatea nu primeste centralizari de la primariile de sector. Primaria Capitalei a anuntat, sambata, o ampla actiune de control la unitatile din Bucuresti in care sunt organizate evenimente, concerte si spectacole, verificarile fiind facute cu sprijinul Politiei Romane si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri