Procurorii Parchetului instantei supreme si politistii ridica de la Primaria Sectorului 4 mai multe avize si acte legate de firma care detine Clubul Colectiv, in ancheta privind incendiul in urma caruia 32 de persoane au murit si alte aproximativ 200 au fost ranite.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, reprezentantii Primariei Sectorului 4 pun la dispozitia anchetatorilor documentele cerute in dosarul in care Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) face cercetari pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, in cazul incendiului din Clubul Colectiv, scrie Mediafax.

Cei trei patroni ai Clubului Colectiv - Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu - au fost retinuti luni, pentru ucidere din culpa, iar marti procurorii cer Judecatoriei Sectorului 4 arestarea lor preventiva pentru 30 de zile.

Incendiul din Clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului ca a fost permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a localului, precum si a desfasurarii unui foc de artificii in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati, a aratat PICCJ, intr-un comunicat.

In acest dosar, luni au dat declaratii, in calitate de martori, mai multe persoane care au fost in Clubul Colectiv vineri seara, cand a izbucnit incendiul. Anchetatorii au mers, luni, in toate spitalele in care sunt internate persoanele ranite in incendiu, pentru a vedea care dintre acestea pot povesti ce s-a intamplat in Clubul Colectiv.

Citeste si:
Costin Mincu, unul dintre asociatii Colectiv, la Parchetul ICCJ
Costin Mincu, unul dintre...

In incendiul din Clubul Colectiv au murit 32 de persoane, iar alte aproximativ 130 sunt internate in mai multe spitale din Bucuresti, peste 50 fiind in stare critica sau grava. Ancheta in cazul incendiului din clubul Colectiv este facuta de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce procurorul general a dispus, sambata, preluarea cercetarilor de la Parchetul Tribunalului Bucuresti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Companii si institutii publice, vizate in ancheta tragediei Colectiv