Dosarul mortii motopolitistului Bogdan Gigina a fost preluat de Parchetul General intrucat exista suspiciuni ca ministrul de Interne Gabriel Oprea ar fi abuzat de coloana oficiala in momentul accidentului.

In momentul in care Parchetul General a preluat dosarul de la Parchetul Capitalei inseamna ca exista suspiciuni ca vicepremierul Oprea ar fi folosit abuziv, impotriva legii, coloana oficiala, scrie Digi24.

Declaratiile date de subalternii lui Gabriel Oprea si datele concrete pe care le-a adunat procurorii din registrele Brigazii Rutiere arata ca acesta este campionul absolut la capitolul „coloane oficiale”. Doar anul acesta a folosit de peste 1.600 de ori, in Bucuresti, astfel de modalitate de deplasare, scrie Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, in acest dosar, procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti si-au declinat competenta, miercuri, catre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, existand indicii ca pentru fapte de abuz in serviciu ar putea sa fie vizat si vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne.

Sursele citate au precizat ca procurorii au declinat competenta dupa ce, in urma cercetarilor, care au fost amanuntite, s-a stabilit ca Parchetul Tribunalului Bucuresti nu este competent sa continue cercetari in cauza, in contextul in care una dintre persoanele vizate in dosar are o functie care atrage competenta unei unitati superioare de Parchet.

In cauza, ar exista indicii ca aceasta persoana ar fi savarsit fapte de natura penala, urmand ca o decizie privind inceperea sau nu a urmaririi penale pentru aceste fapte sa fie decisa de procurorii PICCJ.

Conform surselor citate, dosarul are 13 volume si urmeaza sa se cerceteze inclusiv legalitatea tuturor celor peste 1.500 de drumuri pe care vicepremierul Gabriel Oprea le-ar fi facut cu coloana oficiala.

Anchetatorii mai au informatii ca, in seara tragediei, Gabriel Oprea venea de la o unitate militara din Baneasa si mergea spre locuinta sa, au precizat sursele citate.

Politistul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) de la Brigada Rutiera a Capitalei a murit pe 20 octombrie, dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala, in timp ce asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri