Emil Boc, fostul presedinte al PDL, este audiat la DNA, joi, in dosarul Elenei Udrea, in legatura cu finantarea campaniei electorale din 2012 a PDL cu bani care ar fi fost primiti de la omul de afaceri Bogdan Buzaianu pentru asigurarea unui contract cu Hidroelectrica.

Fostul presedinte al PDL a declarat, la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ca a venit pentru a da declaratii in calitate de martor, in dosarul in care este cercetata Elena Udrea, scrie Mediafax.

Procurorii DNA i-au audiat joi, tot in calitate de martori, si pe Sulfina Barbu, fost vicepresedinte al PDL, si senatorul Gheorghe Flutur, fost secretar general al PDL, in prezent in aceeasi functie la PNL si copresedinte al organizatiei judetene Suceava.

In acelasi dosar au mai fost audiati, marti si miercuri, tot in calitate de martori, fostul presedinte al PDL Vasile Blaga, in prezent copresedinte PNL, deputatul PNL Ioan Oltean, fost vicepresedinte si secretar general al PDL, Anca Boagiu, fost prim-vicepresedinte al PDL, in prezent in aceeasi functie la PNL, si Adriean Videanu, fost presedintele al PDL Bucuresti.

Elena Udrea este suspectata ca ar fi finantat campania electorala din 2012 a PDL cu bani primiti de la Bogdan Buzaianu, in schimbul asigurarii derularii unui contract al firmei controlate de omul de afaceri cu Hidroelectrica.

Udrea a fost pusa, in 30 octombrie, sub control judicar pe cautiune, stabilita la cinci milioane de lei, in dosarul privind fapte de coruptie legate de vanzarea si renovarea unei vile din Eforie Sud, dar si un contract intre Hidroelectrica si o firma, pentru care fostul ministru ar fi cerut aproximativ cinci milioane de dolari. Camera Deputatilor a avizat inceperea urmaririi penale si a retinerii Elenei Udrea in aceasta cauza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri