Fostul adjunct al Politiei Capitalei, Roberto Ababei, a fost trimis in judecata, joi, de procurorii DNA, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi incercat sa favorizeze doi administratori ai unui restaurant din Sectorul 6, transmite agentia Mediafax.

Roberto Stefan Ababei, director general adjunct al Politiei Capitalei la data faptei, a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv, iar in acelasi dosar vor fi judecati si Eduard Alexandru Zama si Dan-Mihai Pencea, administratori ai unui restaurant din cartierul Drumul Taberei, cei doi fiind acuzati de cumparare de influenta.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada 14 iulie - 6 august, Roberto Ababei a primit de la Eduard Alexandru Zama si Dan-Mihai Pencea, in doua transe, 13.000 de euro, lasandu-i pe acestia sa creada ca, prin functia detinuta, ii poate influenta pe ofiterii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice care faceau cercetari cu privire la presupuse infractiuni de evaziune fiscala savarsite de cei doi oameni de afaceri.

Procurorii DNA sustin ca Ababei le-a creat celor doi si impresia ca poate interveni pe langa un alt director adjunct, care are in subordine Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice (SICE).

Roberto Ababei este acuzat de procurorii DNA ca, in 14 si 22 iulie, a luat, in doua transe, 10.000 de euro si respectiv 3.000 de euro, de la administratorii unui restaurant din Sectorul 6. In acelasi timp, in zilele de 16 iulie si 6 august, acesta ar fi primit de la cei doi si produse alimentare.

Citeste si:
Fostul sef al CFR SA, audiat la DNA, dupa ce a fost demis de Cuc
Fostul sef al CFR SA, audiat...

Cei doi se temeau ca ar putea fi cercetati pentru evaziune fiscala dupa un control al politistilor Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, in urma caruia fusesera gasite niste agende in care se aflau programarile unor nunti si botezuri care avusesera loc si care erau trecute si in contabilitatea localului. Astfel, administratorii restaurantului ar fi luat legatura Roberto Ababei, pentru ca acesta sa intervina pe langa ofiterii SICE.

Roberto Ababei a fost director general adjunct al Politiei Capitalei din 6 februarie 2013, anterior acesta fiind, din aprilie 2010, seful Politiei Sectorului 2. In 15 octombrie, Roberto Ababei a fost eliberat din functie, ca urmare a arestarii sale.

In perioada noiembrie 2009 - aprilie 2010, Ababei a fost imputernicit la comanda Politiei Sectorului 2, iar din 2005 pana in noiembrie 2009, a condus Sectia 8 Politie, anterior fiind, timp de un an, adjunctul sefului Sectiei 8.

Citeste si:
Madalina Mezei, fost director general al TAROM, chemata luni la DNA
Madalina Mezei, fost director...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Liviu Pop: Ministerul Educatiei este condus de ,,baronii manualelor"