Procurorii Parchetului instantei supreme fac perchezitii, vineri, la sediul Golden Ideas Fireworks Artists, firma care a livrat artificiile care au provocat incendiul din Clubul Colectiv, precum si la locuintele patronilor societatii, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Potrivit surselor citate, procurorii fac perchezitii la sediul social al S.C. Golden Ideas Fireworks Artists S.R.L., din strada Drumul Sarii din Capitala, precum si la un punct de lucru/depozit din comuna Bucsani din judetul Giurgiu. De asemenea, au loc perchezitii la alte cinci adrese, intre care domiciliile celor doi patroni ai firmei - Daniela Ioana Nita si Cristian Mihai Nita.

Sursele citate mai spun ca cei doi patroni ai firmei vor fi audiati la Parchetul instantei supreme in dosarul ramas spre cercetare la PICCJ. Golden Ideas Fireworks Artists din Bucuresti este firma care a asigurat artificiile pentru spectacolul pirotehnic din clubul Colectiv, care a dus la declansarea incendiului din local.

Conform datelor de la Registrul Comertului, Daniela Ioana Nita, in varsta de 38 de ani, este actionarul majoritar al firmei Golden Ideas Fireworks Artists, cu 80% din actiuni, in timp ce Cristian Mihai Nita, in varsta de 31 de ani, are 20% din actiuni. Surse judiciare au declarat ca Daniela Ioana Nita va fi audiata, in perioada urmatoare, de catre procurori.

Golden Ideas Fireworks Artists, cu sediul pe Drumul Sarii nr 57, in sectorul 6, a fost infiintata in anul 2005. Afacerile firmei s-au plasat anul trecut la 1,38 milioane lei, iar profitul net a fost de circa 19.000 lei, societatea raportand cinci angajati in 2014.

Vineri, si procurorii DNA ridica documente si de la mai multe institutii publice din Bucuresti, printre care si Primaria Sectorului 4. De asemenea, la DNA sunt audiati functionari din Primaria Sectorului 4 care s-au ocupat de autorizarea clubului Colectiv.

Angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti - Ilfov sunt vizati in ancheta DNA privind autorizarea clubului Colectiv, pentru fapte de abuz in serviciu, respectiv pentru neindeplinirea atributiilor in cazul avizelor privind prevenirea si stingerea incendiilor.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat, vineri, intr-un comunicat de presa, ca, in ceea ce priveste disjungerea de catre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a unei parti din dosarul privind tragedia din Clubul Colectiv si a declinarii cu privire la savarsirea unor infractiuni aflate in competenta DNA, procurorii Sectiei de combatere a coruptiei au dispus urmarirea penala fata de mai multe fapte care ar fi fost savarsite de persoane cu atributii de decizie si avizare din Primaria Sectorului 4 Bucuresti, respectiv abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (autorat si complicitate), fals intelectual (autorat si complicitate).

De asemenea, in ancheta DNA sunt vizati angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti - Ilfov, pentru fapte de abuz in serviciu, respectiv pentru neindeplinirea atributiilor in cazul avizelor privind prevenirea si stingerea incendiilor, privind autorizarea clubului Colectiv.

In urma incendiului care a avut loc, in 30 octombrie, in clubul Colectiv, 32 de persoane si-au pierdut viata si alte aproape 200 au fost ranite.

In spitalele din Capitala sunt internate, vineri, 127 de persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv, dintre care 65 in stare critica si grava. Cei mai multi sunt internati la Spitalul de Arsi, Spitalul "Bagdasar-Arseni", Spitalul Universitar, Spitalul Floreasca, Spitalul Elias si Spitalul Militar Central. Alti raniti in incendiu sunt internati la Spitalul "Grigore Alexandrescu", Spitalul "Sfantul Ioan", Spitalul "Sfantul Pantelimon", Spitalul "Dimitrie Gerota" si Spitalul SRI "Agrippa Ionescu".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri