Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost adus, vineri, la DNA, pentru a fi audiat in dosarul in care se fac cercetari pentru abuz in serviciu legat de emiterea autorizatiei de functionare a clubului Colectiv, unde au murit 32 de persoane, in incendiului din 30 octombrie.

Cristian Popescu Piedone a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in jurul orei 16.10, fiind insotit de ofiterii care au pus in executare mandatul de aducere emis pe numele acestuia. La scurt timp dupa fostul primar Cristian Popescu Piedone au fost aduse la DNA si doua angajate de la Primaria Sectorului 4, de la serviciul autorizare si control societati comerciale, scrie Mediafax.

Procurorii DNA au ridicat, vineri, documente de la mai multe institutii publice din Bucuresti, printre care Primaria Sectorului 4 si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti - Ilfov. Documentele ridicate de la Primaria Sector 4 sunt legate de autorizatia de functionare emisa pentru clubul Colectiv.

De asemenea, de la ISU Bucuresti - Ilfov au fost ridicate documente privind controalele facute pe domeniul prevenirii incendiilor, in baza carora se va stabili daca au fost respectate metodologia si dispozitiile legale de control.

Paul Gancea, Alin Anastasescu si Costin Mincu au fost dusi, vineri, din Arestul Capitalei la DNA, pentru a fi audiati in dosarul in care sunt vizati functionari din Primaria Sectorului 4, inclusiv fostul primar Cristian Popescu Piedone, pentru abuz in serviciu legat de emiterea autorizatiei pentru Colectiv.

Citeste si:
Un an de la Colectiv: victimele inca asteapta sa li se faca dreptate
Un an de la Colectiv:...

De asemenea, acestia dau declaratii si in fata procurorilor militari din DNA, care vineri au deschis un dosar in care sunt vizati angajati ai ISU Bucuresti - Ilfov, fiind facute cercetari pentru fapte de abuz in serviciu, respectiv pentru neindeplinirea atributiilor in cazul avizelor privind prevenirea si stingerea incendiilor.

"Sunt indicii si date potrivit carora s-a vatamat dreptul la viata si integritatea corporala a peste 180 persoane si s-a realizat un folos necuvenit administratorilor Clubului Colectiv, constand in permiterea functionarii acestuia in afara cadrului legal si obtinerea de venituri patrimoniale din activitatile desfasurate in aceste conditii. Sesizarea din oficiu cu referire la aceasta ultima fapta a avut in vedere ca incendiul produs in data de 30.10.2015, in incinta Clubului Colectiv, a avut drept consecinta decesul a 32 persoane si ranirea grava a peste 140 persoane, precum si datele si informatiile aparute in spatiul public, conform carora clubul in cauza ar fi fost avizat pe linie P.S.I. si ar fi fost controlat de catre cadre militare din raza de competenta pe linia respectarii normelor legale referitoare la securitatea la incendiu", potrivit DNA.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Doi ani de la Colectiv. Niciun vinovat de moartea celor 65 de oameni