Directia Antifrauda Fiscala a dat amenzi de 13,95 milioane lei si a confiscat numerar si bunuri de 4,76 milioane de lei, in urma controlelor derulate in cadrul operatiunii "Cristal", in care sunt verificati comerciantii din mai multe zeci de centre engros din tara.

Astfel, de la lansarea operatiunii "Cristal", pe 19 octombrie, si pana pe 5 noiembrie, inspectorii antifrauda ai ANAF au verificat 2.180 de contribuabili. In cazul a 34 dintre acestia a fost dispusa masura suspendarii activitatii pentru nedotare/neutilizare case de marcat, iar pentru 124 cea a interzicerii uneia din activitatile de comert en-gros si en-detail, in cazul celor care le desfasurau simultan, in mod nelegal, se arata intr-un comunicat al ANAF citat de Mediafax.

De asemenea, inspedctorii au initiat doua sesizari penale, iar 409 contribuabili au fost invitati la sediu pentru verificari amanuntite. Pe langa amenzi si confiscarea unor bunuri si sume de bani, Directia Antifrauda Fiscala a impus masuri asiguratorii totalizand suma de 1,17 milioane lei.

In cadrul verificarilor la complexul Dragonul Rosu, langa Bucuresti, inspectorii au verificat in perioada 26 octombrie- 5 noiembrie un numar de 331 de contribuabili, aplicand amenzi de 3,88 milioane de lei, si confiscari de bunuri si numerar totalizand 1,75 milioane de lei.

Un numar de 185 de unitati au fost sigilate, motivele fiind fuga in timpul controlului sau faptul ca nu au prezentat situatia stocurilor sau documentele de provenienta a marfurilor. Directia Antifrauda a decis suspendarea activitatii in trei cazuri si interzicerea activitatii pentru cinci contribuabili. In cadrul operatiunii "Cristal" sunt vizate in total 60 de centre engros.

Prima etapa este programata sa se incheie pe 25 decembrie, urmand sa fie reluata la inceputul anului viitor, dupa analizarea rapoartelor de evaluare ale primei etape.

Potrivit unui anunt al ANAF de la finele lunii octombrie, au avut loc deja controale la centrele Smart Expo Flora (Bucuresti), Expomarket Doraly (Afumati Ilfov), Marlorex si Frigorifer (Craiova), Euro 2 si Piata de Gros (Timisoara), Brintex (Brasov), West Market (Oradea), Agrotransilvania Dezmir (Cluj), Romalion (Bacau), Gama Center (Ploiesti), Pasarea Phoenix (Iasi), Pavcom (Targoviste), Galgros (Galati) si Tug (Braila).

Pe lista celor 15 centre engros alese pentru prima serie de verificari au mai fost adaugate inca sase astfel de complexuri comerciale pe masura disponibilizarii capacitatii de control, dar si ca urmare a verificarilor lanturilor de tranzactionare. Cele sase centre adaugate pe aceasta lista sunt Grand Siraj (Iasi), Sucpi (Craiova), Redexpo (Ploiesti), Complex Comercial Transilvania (Tg Mures), Piata agroalimentara Stupini (Brasov) si Targul Municipal (Craiova).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri