Angajatii ISU care au facut controale in Clubul Colectiv

Angajatii ISU care au facut controale in Clubul Colectiv

Antonina Radu si Petrica George Matei, angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov, care au facut controale in Colectiv, au fost retinuti de procurorii DNA in dosarul privind eliberarea avizelor pentru clubul din Capitala pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Astfel, cei doi angajati ai ISU ar fi permis functionarea in continuare a societatii in conditiile constatate si nu au luat nicio masura pentru intrarea in legalitate din acest punct de vedere, "aducandu-se astfel atingere drepturilor si intereselor legitime ale mai multor persoane fizice si ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta."

Procurorii DNA sustin ca, desi au facut mai multe deplasari la SC Colectiv Club SRL, Antonina Radu si Petrica George Matei (foto) nu au intocmit niciun act de control, cu niciun prilej si nici nu au intreprins vreo masura pentru ca societatea sa fie luata in evidenta de catre ISU Bucuresti, ca functionand fara aviz sau autorizatie de securitate la incendiu, asa cum erau obligati de actele normative ce reglementeaza activitatea in domeniu.

Foto: Petrica George Matei/Mediafax Foto

Patronul, administratorul si pirotehnicianul firmei Golden Ides Fireworks Artist

Patronul, administratorul si pirotehnicianul firmei Golden Ides Fireworks Artist

Si in cazul firmei care a furnizat artificiile din Clubul Colectiv, Goldean Ideas Fireworks Artist, s-au facut retineri: Cristian Nita, unul dintre patronii firmei (20%), Daniela Nita, actionar (80%) si administrator al firmei si pirotehnicianul Viorel Zaharia, angajat al firmei. Acesta din urma este acuzat de ucidere din culpa, iar patronii sunt cercetati pentru favorizarea faptuitorului si sustragerea sau distrugerea de probe sau de inscrisuri.

Potrivit procurorilor, Viorel Zaharia a instalat efectele pirotehnice (foc de artificii) in incinta Clubului fara a respecta masurile de siguranta si prevederile legale in acest sens. Ulterior producerii incendiului, in calitate de reprezentanti ai SC G.I.F.A. SRL, Daniela Ioana Nita (administrator) si Cristian Mihai Nita (director) "au procedat la distrugerea si sustragerea de documente ce constituie probe, pentru a impiedica sau ingreuna cercetarile in cauza, precum si cu scopul de a-l ajuta pe inculpatul Zaharia Viorel pentru a nu fi trasi la raspundere penala", mai spun procurorii.

Cristian Popescu Piedone si doua angajate ale Primariei Sectorului 4

Cristian Popescu Piedone si doua angajate ale Primariei Sectorului 4

Tribunalul Bucuresti a decis, sambata, arestarea preventiva a fostului primar Cristian Popescu Piedone si a doua angajate de la Primaria Sectorului 4, in dosarul in care sunt acuzati de abuz in serviciu si fals intelectual in legatura cu autorizarea clubului Colectiv. Cristian Popescu Piedone, Aurelia Iofciu si Luminita Larisa Ganea au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Fostul edil este acuzat de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si fals intelectual, iar cele doua angajate ale Primariei Sectorului 4, de complicitate la cele doua infractiuni retinute in cazul lui Cristian Popescu Piedone.

Proprietarii clubului Colectiv: Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu

Proprietarii clubului Colectiv: Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu

Cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, au fost arestati preventiv pentru 30 de zile prin decizia Judecatoriei Sectorului 4. Cei trei actionari ai clubului fusesera adusi, marti, in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva.

Astazi vor fi judecate contestatiile celor trei impotriva deciziei de arestare preventiva pentru ucidere din culpa. Magistratii vor decide daca Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu vor fi cercetati in stare de arest sau in libertate. Decizia pe care o va lua Tribunalul Bucuresti va fi definitiva.

Anchetatorii au aratat ca patronii Colectiv, desi au dat o declaratie pe proprie raspundere ca vor respecta limita maxima de 80 de locuri pe scaune, au incalcat obligatia, in seara zilei de 30 octombrie intrand, intr-un spatiu de 425 de metri patrati, aproximativ 400 de persoane.

Foto: Costin Mincu/Mediafax

Sursa foto: Shutterstock