Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost internat, joi la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitala, pentru a fi operat la plamani, edilul anuntand politistii care se ocupa de supravegherea sa judiciara unde poate fi gasit.

"Pacientul a fost internat joi, este la noi in spital. Nu putem furniza nicio alta data despre pacient", a declarat, pentru Mediafax, dr. Irina Strambu, de la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta".

Potrivit unor surse judiciare, Sorin Oprescu a anuntat politistii care se ocupa cu supravegherea sa judiciara ca a plecat de la domiciliu si s-a internat. Oprescu le-a comunicat pavilionul si salonul unde a fost internat, obligatie prevazuta in cadrul masurii arestului la domiciliu.

Sorin Oprescu s-a putut interna dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis, miercuri, ca isi poate parasi locuinta timp de sapte zile, pentru a se opera la plamanul la care i-a fost descoperit un nodul. Cererea a fost formulata in conditiile in care Sorin Oprescu este judecat in arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, spalare de bani si abuz in serviciu.

In saptamana de spitalizare, Sorin Oprescu va fi verificat de politisti, ca in cazul arestului la domiciliu, dar nu va avea paza continua.

In 20 noiembrie, Sorin Oprescu si Bogdan Popa, fost sef al Administratiei Cimitirelor, au fost trimisi in judecata, de procurorii DNA. Popa este acuzat ca ar fi constituit un grup infractional care a urmarit luarea de mita, din sume provenite din bugetul Primariei Capitalei, pe care, din 2013, l-ar fi condus primarul Sorin Oprescu.

In acelasi dosar sunt judecati Cristian Stanca, fostul sofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost sef al Directiei Economice din Primaria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Portile Bucurestiului, Florin Supeala, fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societati comerciale, Ion Nita si Romeo Albu.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri