Fostul vicepresedinte al ANAF Romeo Florin Nicolae a fost trimis in judecata de procurorii DNA Ploiesti pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi primit bani de la un om de afaceri pentru diminuarea obligatiilor de plata catre buget ale firmei sale de la 13 milioane de lei la un milion de lei.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, vineri, de Directia Nationala Anticoruptie, procurorii DNA Ploiesti l-au trimis in judecata, sub control judiciar, pe Romeo-Florin Nicolae, la data faptelor consilier superior in cadrul ANAF - Directia Generala de Coordonare Inspectie Fiscala, fost vicepresedinte al ANAF si fost director general al Directiei Generala Antifrauda Fiscala, pentru trafic de influenta, transmite corespondentul Mediafax.

Conform rechizitoriului, in luna iulie 2010, in perioada in care detinea functia de consilier superior in cadrul ANAF - Directia Generala de Coordonare Inspectie Fiscala, Romeo Florin Nicolae a pretins si a primit de la un om de afaceri, denuntator in acest dosar, echivalentul in lei al sumei de 5.000 de euro, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra factorilor de decizie din cadrul ANAF pentru solutionarea favorabila a unei contestatii formulate de firma denuntatorului impotriva unei decizii de impunere.

Documentul contestat prevedea obligatii fiscale suplimentare de plata la bugetul statului in valoare totala de 13.034.043 de lei si fusese emis ca urmare a unei inspectii fiscale, de catre reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova, iar dupa ce omul de afaceri i-a dat banii lui Romeo Nicolae decizia de impunere a fost desfiintata partial de Directia Generala de Solutionare a Contestatiilor din ANAF, obligatiile de plata ale firmei respective fiind diminuate la suma de 1.097.923 lei.

Procurorii au dispus masura sechestrului asigurator asupra sumei de 21.305 lei, depusa de fostul vicepresedinte al ANAF la Trezoreria Ploiesti. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Prahova, procurorii propunand mentinerea masurilor preventive si asiguratorii.

In 9 septembrie, Romeo Florin Nicolae a fost audiat de procurorii DNA Ploiesti, dupa ce i-au fost perchezitionate un apartament din Ploiesti si o casa dintr-o zona rurala din judetul Prahova.

"Ma consider nevinovat", afirma Romeo Florin Nicolae, dupa ce procurorii l-au anuntat ca este cercetat sub control judiciar si ca are interdictie de a-si exercita functia. In 10 septembrie, el a demisionat din functia de vicepresedinte al ANAF.

Ulterior, sotia acestuia, Adriana Nicolae, a demisionat din functia de director al Administratiei Judetene a Finantelor Publice (AJFP) Prahova, pe care o detinea de mai multi ani.

Fostul vicepresedinte al ANAF Romeo Florin Nicolae a coordonat Directia Generala Antifrauda si Directia Generala Vamala. El a condus Autoritatea Nationala a Vamilor pana la inceputul lunii august 2013, cand a fost numit de premierul Victor Ponta coordonator al Directiei Generale de Antifrauda Fiscala, directie nou infiintata la acel moment, cu scopul de combatere a evaziunii fiscale.

La conducerea Autoritatii Nationale a Vamilor a stat in perioada iunie-august 2013. Anterior, el a fost director general adjunct la Directia Generala de Informatii Fiscale din cadrul ANAF, iar inainte a fost consilier la Directia Generala de Coordonare Inspectie Fiscala din cadrul ANAF.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri