Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) este un veritabil distribuitor de bauturi alcoolice avand in vedere ca scoate periodic la vanzare cantititi insemnate de spirtoase confiscate de la agentii economici.

Potrivit datelor furnizate de jucatorii din piata, evaziunea fiscala din domeniul industriei de bauturi spirtoase depaseste 75%, iar dimensiunea acestui fenomen se poate observa si prin oferta Fiscului privind vanzarile de alcool.

De exemplu, Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti organizeaza, incepand cu 11 decembrie, vanzarea directa a peste 600 de sortimente de bauturi alcoolice – coniac, whisky, vin, bere, vodca, rom sau sampanie. In functie de sortiment si de cantitate, preturile de vanzare pleaca de la cativa lei si ajung pana la cateva sute de lei pe bucata.

Fiscul scoate la vanzare, printre multe altele, 15 sticle de whisky Johnnie Walker Blue Label (0,7 litri), pretul de evaluare, cu TVA, fiind de 505 lei. In piata, pretul unei astfel de bauturi depaseste 1.000 de lei. De asemenea, peste 3.000 de sticle de vodca Absolut Blue (1 litru), la un pret de evaluare de 31 de lei/bucata, in conditiile in care pretul pietei este de aproximativ 70 de lei.

Citeste in continuare pe adevarulfinanciar.ro.

Citeste si:
ANAF a scos inspectorii la "atac" de Paste. Cine e vizat de controale
ANAF ia din nou la control...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Antifrauda Fiscala, amenzi si confiscari in operatiunea Helios