Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil, miercuri, cu 14 voturi ”pentru”, patru ”impotriva” si trei abtineri cererea DNA de arestare preventiva a deputatului PNL Ioan Oltean, urmarit penal pentru trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu.

Anuntul privind rezultatul votului a fost facut la finalul sedintei, de vicepresedintele Comisiei juridice, Ciprian Nica. Raportul comisiei este consultativ, iar o decizie privind cererea de incuviintare a arestarii preventive urmeaza a fi luata in plenul Parlamentului, cel mai probabil, pe 9 decembrie, scrie Mediafax.

Sedinta comisiei s-a desfasurat cu usile inchise, iar la dezbateri a participat si Ioan Oltean, insotit de trei avocati. Deputatul PNL Catalin Teodorescu cercetat pentru coruptie in acelasi dosar al despagubirilor ilegale, a intrat si el la audieri.

PNL si PSD au anuntat ca vor vota in favoarea cererilor justitiei.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut saptamana trecuta aviz de la Camera Deputatilor pentru arestarea preventiva a parlamentarilor Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, in dosarul in care sunt urmariti penal pentru fapte de coruptie privind despagubiri ilegale de aproape 109 milioane lei date de ANRP lui Mihai Rotaru.

Citeste si:
A inceput votul pentru arestarea lui Oltean si Teodorescu
Votul privind solicitarile...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Ce a insemnat anul 2015 in Parlamentul Romaniei