Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat, miercuri, favorabil cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PNL Catalin Teodorescu, acuzat in dosarul despagubirilor ilegale in care este urmarit penal si Ioan Oltean, votul fiind de 15 voturi "pentru" si 3 "impotriva".

Solicitarea DNA a fost aprobata de membrii Comisiei juridice cu 15 voturi "pentru", 3 voturi "impotriva" si 3 abtineri, scrie Mediafax.

Deputatul PNL Catalin Teodorescu a declarat miercuri, la finalul audierii sale in Comisia juridica, ca este nevinovat si ca spera ca membrii comisiei sa voteze "omeneste" si nu politic in privinta solicitarii DNA de incuviintare a arestarii sale preventive. "Nu voi face niciun fel de apel la nimeni. Sunt nevinovat si cred ca vor vota omeneste si nu politic", a spus Teodorescu.

Comisia a avizat favorabil si solicitarea privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului PNL Ioan Oltean, cu 14 voturi "pentru", 4 "impotriva" si 3 abtineri. Decizia finala va fi luata de plen, cel mai probabil, pe 9 decembrie.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut saptamana trecuta aviz de la Camera Deputatilor pentru arestarea preventiva a parlamentarilor Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, in dosarul in care sunt urmariti penal pentru fapte de coruptie privind despagubiri ilegale de aproape 109 milioane lei date de ANRP lui Mihai Rotaru.

Citeste si:
Aviz favorabil pentru arestarea preventiva a lui Ioan Oltean
Cererea DNA de arestare...

Ioan Oltean este urmarit penal pentru trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar Catalin Florin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), trimis in judecata sub control judiciar in alta cauza, este urmarit penal pentru abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Dosarul vizeaza despagubirea ilegala acordata de comisia ANRP omului de afaceri Mihai Rotaru, actionar la CS Universitatea Craiova, care in 2011 a primit aproape 109 milioane de lei pentru un teren din Pitesti in suprafata de peste 61.000 de metri patrati. Despagubirea a fost acordata in perioada in care Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP era condusa de Crinuta Dumitrean.

Anchetatorii au stabilit, in baza probelor, ca deputatul Ioan Oltean, "care avea relatii cointeresate cu cesionarul si cu presedinta ANRP", a intervenit la aceasta din urma pentru urgentarea si aprobarea despagubirii in favoarea cesionarului.

"In schimb, numitul cesionarul i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind in incinta unei parohii", sustin procurorii DNA.

Citeste si:
Proiectul Legii bugetului de stat pe 2019, aviz favorabil in comisii
Proiectul Legii bugetului de...

Deputatul Catalin Florin Teodorescu este acuzat ca, impreuna cu alti inculpati, membri in comisia din ANRP - Crinuta Dumitrean, atunci presedinte al ANRP, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Marko Attila, Rodica Constantinovici si Lacramioara Alexandru -, a aprobat ilegal raportul de evaluare prin care terenul de peste 61.000 de metri patrati din Pitesti a fost evaluat la 108.932.000 de lei (aproximativ 25 de milioane de euro), suma acordata drept despagubire lui Mihai Rotaru.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
A inceput votul pentru arestarea lui Oltean si Teodorescu