Dan Sova a fost retinut de procurorii anticoruptie, in contextul in care s-a prezentat la sediul DNA, iar senatorii au avizat astazi arestarea preventiva a senatorului PSD, anunta Digi24. In 25 martie, procurorii cereau pentru prima data parlamentarilor sa incuviinteze arestarea lui Sova in dosarul Turceni-Rovinari, dar acestia au respins in mai multe randuri solicitarea DNA.

Acum, Dan Sova este cercetat intr-un al doilea dosar de coruptie, in care este acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura. Senatul a avizat astazi arestarea lui in acest dosar. Potrivit rezultatului anuntat in plenul Senatului de social-democratul Ioan Chelaru, si-au exprimat votul 127 de senatori din totalul de 165, dintre care 95 au votat "pentru" solicitarea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive, 30 au votat "impotriva", iar 2 voturi au fost anulate, scrie Mediafax.

PSD si PNL anuntasera ca vor vota pentru incuviintarea cererii justitiei in cazul senatorului Dan Sova, in timp ce presedintele Senatului si lider ALDE, Calin Popescu Tariceanu, le-a recomandat senatorilor ALDE sa voteze impotriva solicitarii de retinere si arestare preventiva a acestuia.

Sova: Cred ca ma apropii de recorduri nedorite. Nu exista nicio proba, exista un denunt.

Senatorul Dan Sova a declarat, joi, in plenul Senatului, ca din cele 3000 de file din dosarul in care este acuzat de trafic de influenta si abuz in serviciu, nu exista nicio proba impotriva sa, ci doar un denunt, el adaugand ca se apropie de recorduri nedorite. "Cred ca incep sa ma apropii de recordui nedorite", si-a inceput Sova discursul in plenul Senatului, in conditiile in care este pentru a treia oara cand senatorii trebuie sa decida ridicarea imunitatii sale parlamentare.

Sova a mai spus ca la dosar nu exista nicio proba impotriva sa si ca nu reprezinta un pericol public, astfel incat masura arestarii preventive nu se justifica. "Nu am vazut sa se sperie lumea de mine in statia de tramvai", a spus Sova.

Citeste si:
Dan Sova, trimis in judecata in dosarul CET Govora
Dan Sova, trimis in judecata...

"S-a prezentat in fata dvs un dosar de 3000 de file, acel dosar se refera la doua infractiuni- abuz in serviciu si trafic de influenta. Din cele 3000 de file doar 60 de pagini sunt legate de mine. Nu sunt probe, sunt un denunt si ordonantele procurorilor. In afara de denunt nu exista nicio proba, exista un denunt. Atat", a mai spus Sova.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Marian Vanghelie strange semnaturi pentru candidatura la alegeri