Ergo Austria International, parte a grupului german Munich Re, a ajuns la o intelegere cu Credit Europe Bank Romania pentru preluarea Credit Europe Asigurari, locul 17 pe piata de asigurari locala anul trecut dupa primele subscrise, cu 9,3 milioane de euro.

"Ergo Austria International achizitioneaza Credit Europe Asigurari, societate detinuta in prezent de Credit Europe Bank Romania. Reprezentantii celor doua companii au ajuns astazi la o intelegere privind preluarea societatii. Aceasta tranzactie va fi finalizata dupa obtinerea aprobarilor legale din partea organismelor de reglementare relevante pentru astfel de tranzactii", se arata intr-un comunicat al Ergo, potrivit Mediafax.

Credit Europe Asigurari este specializata in asigurari generale. Portofoliul de produse al societatii include in principal asigurari de vehicule, de accidente si de proprietati. Societatea isi va continua activitatea sub brandul Ergo dupa ce procesul de re-branding va fi finalizat. Toate politele de asigurare vor ramane in vigoare si vor fi preluate cu toate drepturile si obligatiile sub brandul Ergo fara nicio modificare.

"Aceasta achizitie largeste portofoliul de produse operate de Ergo in Romania si astfel creste posibilitatile de a oferi clientilor nostri pachete de servicii de asigurare complete. Prin aceasta achizitie, ne largim reteaua de parteneri de consultanta in asigurari si deschidem noi optiuni de a continua cresterea acesteia", a declarat presedintele CA al Ergo Austria International, Thomas Schollkopf.

Ergo Asigurari de Viata a fost fondata in 2010 in Romania ca subsidiara a Ergo Austria International, detinand autorizatia de functionare in domeniul asigurarilor de viata, accidente si sanatate. Compania beneficiaza de sprijin functional din partea grupului Ergo in toate zonele de activitate cum ar fi produse, distributie, IT. Pana in acest moment, Ergo Asigurari de viata Romania a oferit solutii de asigurari partenerilor sai institutionali cum ar fi Unicredit Bank, Unicredit Consumer Finance, Garanti Credite de Consum, Piraeus Bank.

Citeste si:
ASF a aprobat preluarea Credit Europe Asigurari-Reasigurari
Preluarea Credit Europe...

Pentru 2015, compania estimeaza atingerea unui nivel de prime de zece milioane de euro si un rezultat net pozitiv, in conformitate cu planul sau initial de afaceri si in pofida conditiilor de piata dificile din aceasta perioada. Ergo Austria International este parte a Ergo Insurance Group, unul din marile grupuri de asigurari din Germania. La nivel global, Ergo este prezent in mai mult de 30 de tari, concentrandu-se asupra regiunilor din Europa si Asia.

In 2014, Ergo a inregistrat prime de 18 miliarde de euro si a platit beneficii clientilor la aproape acelasi nivel. Ergo este parte a grupului Munich Re, una din cele mai mari organizatii globale de re-asigurari si administrare a riscurilor.

360b / Shutterstock.com

Citeste si:
Euroins cumpara subsidiarele asiguratorului Ergo din Romania
Euroins cumpara subsidiarele...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Credit Europe Asigurari