Andrei Hrebenciuc a ajuns, vineri, in jurul orei 11.30, la DNA Brasov, pentru a fi audiat in dosarul retrocedarilor de paduri, unde este audiat, la ora transmiterii acestei stiri, si printul Paul, in dosarul in care sunt vizati Remus Truica si alte patru persoane, scrie Mediafax.

Andrei Hrebenciuc, acuzat alaturi de tatal sau, Viorel Hrebenciuc, si de alte persoane pentru retrocedarea ilegala de paduri, a venit singur la DNA Brasov, in jurul orei 11.30, el nefacand declaratii inainte sa intre in sediul institutiei, transmite corespondentul Mediafax.

La sediul Serviciului Teritorial Brasov al DNA, vineri, in jurul orei 10.10, a sosit si printul Paul pentru a fi audiat in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri in care au fost retinuti, miercuri noapte, omul de afaceri Remus Truica, directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei, Dan Andronic, avocatul Robert Rosu, fostul consilier al lui Calin Popescu Tariceanu, Marius Marcovici, si omul de afaceri Claudiu Mateescu, director general al dezvoltatorului imobiliar Impact.

Andrei si Viorel Hrebenciuc au fost trimisi in judecata, alaturi de fostul deputat Ioan Adam, de senatorul Tudor Chiuariu, de Gheorghe Paltin Sturdza, Dan Bengescu si de alte persoane, intr-un dosar privind retrocedarea ilegala a peste 43.000 de hectare de padure din judetul Bacau. Andrei Hrebenciuc este, in prezent, sub control judiciar.
In acest dosar al retrocedarii ilegale de paduri au fost trimisi in judecata fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu si alte 13 persoane.

Astfel, sunt judecati Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de padure din judetul Bacau, judecatorul Lorand Andras Ordog, de la Tribunalul Covasna, seful Romsilva, Adam Craciunescu, judecatoarea Anca Roxana Adam, de la Tribunalul Brasov, sotia lui Ioan Adam, Dan Costin Bengescu, Iosif Kadas, Sorin Ion Iacob, Janica Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Calugar, Ioan Matasel, Rodica Gabriela Zaharia si Iulian Durlan.

Parti civile in dosar sunt statul roman, prin Ministerul Finantelor, si persoana fizica Alina Suciu. Viorel Hrebenciuc, Adam, Sturdza si Bengescu sunt acuzati de constituirea unui grup infractional prin care urmareau sa obtina venituri prin cumparare de influenta sau folosirea functiilor.

Dosarul vizeaza retrocedarea a peste 43.000 de hectare de padure in judetul Bacau, in baza unor decizii ilegale ale unor judecatori, cu implicarea unor parlamentari, pentru obtinerea ilegala a unor sume mari de bani. Grupul infractional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienta banilor. Pagubita in acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro dupa ce Sturdza a reusit sa intre in posesia celor peste 43.000 de hectare de padure.

In acest dosar este mentionat si numele printului Paul, care este audiat, vineri, la sediul DNA Brasov, in dosarul in care sunt vizati Remus Truica si alte patru persoane pentru retrocedarea ilegala a unor terenuri, cu prejudiciu de peste 135 de milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, Dan Bengescu ii spunea lui Andrei Hrebenciuc ca printul Paul are "o jena financiara foarte puternica", intr-o discutie telefonica interceptata de catre procurori. Imediat dupa aceasta discutie, Andrei Hrebenciuc l-a sunat pe Viorel Hrebenciuc, solicitandu-i sa-l ajute financiar pe printul Paul.

Intr-un alt document al anchetatorilor se arata ca Viorel Hrebenciuc si alti inculpati din dosarul retrocedarilor, acceptand promisiunea unor foloase materiale, le-au promis printului Paul si printesei Lia ca vor interveni pe langa autoritati pentru ca acestia sa obtina mai multe terenuri si cladiri.

Vineri, la ora 13.00, Curtea de Apel Brasov urmeaza sa se pronunte in cazul propunerii de arestare preventiva a omului de afaceri Remus Truica, a directorului general al cotidianului Evenimentul Zilei, Dan Andronic, a avocatului Robert Rosu, a fostului consilier al lui Calin Popescu Tariceanu, Marius Marcovici, si a omului de afaceri Claudiu Mateescu, director general al dezvoltatorului imobiliar Impact. Sedinta s-a incheiat joi noapte, in jurul orei 2.30, dupa mai bine de zece ore, iar instanta a ramas in pronuntare.

Intrucat ordonantele de retinere ale celor cinci persoane vizate in acest dosar au expirat, acestia au fost lasati sa plece, ei nefiind obligati sa fie in sala de judecata in momentul pronuntarii sentintei.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri