Printesa Lia i-a spus jurnalistului Dan Andronic intr-o discutie la telefon ca este important sa fie gasit ”omul potrivit” pentru a fi rezolvate cu succes demersurile pentru obtinerea terenurilor revendicate, iar intr-o convorbire cu Remus Truica precizeaza ca printul Paul este ”un bun coechipier”.

Procurorii DNA Brasov a prezentat in referatul prin care solicita arestarea preventiva a printului Paul in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri din Ilfov o convorbire intre Remus Truica si printesa Lia, care ii spunea omului de afaceri ca printul este ”un bun coechipier”.

”Remus Truica: Printesa! Buna ziua! Ce faceti?

Lia: Foarte bine, astept cu nerabdare sa impartasim niste... (?) bune, dar cred ca motivul pentru care Paul te-a sunat a fost sa te instiinteze ca, orice decizie ai lua, nu doar pentru a fi in fundal, Paul este un bun coechipier!

Remus Truica: Eu sunt foarte entuziast cu privire la aspectul asta!”

Conform sursei citate, Truica tinea ”in principal” legatura cu printul Paul, dar a discutat si cu alti membri ai grupului. Acest lucru este relevat de o discutie telefonica intre jurnalistul Dan Andronic si printesa Lia, dar si de mesajele pe care printul Paul i le-a trimis lui Dan Andronic.

"Am vorbit cu Robert. Va avea loc o intalnire cu partenerul maine. Poti sa vii sau pot sa te vad inainte sa plecam", se arata intr-un mesaj transmis in 2011 lui Dan Andronic de catre printul Paul. De asemenea, in acelasi an, Andronic a avut si o discutie cu printesa Lia.

”doamna: Buna dimineata! Bine. Deoarece timpul trece repede, am avea vreo posibilitate ca azi sa-ti dau originalele si sa vorbim despre… sau tu stii cel mai bine ce sa faci pentru a gasi pe cineva despre care a zis partenerul ca avem nevoie imediat.

Andronic Catalin Dan: Azi… de la 12:00 am o multime de intalniri, dar… i le poti da lui Marius… Marius…

doamna: Este atat de important! Este atat sa important sa ajungem la omul potrivit si sa…

Andronic Catalin Dan: Sa-mi trimiti lucrurile…

doamna: Prefer sa ti le dau tie, personal. Acestea sunt originale. Ai vrut sa vezi originalele si atunci ti le dau.

Andronic Catalin Dan: Da… Ok.

doamna: Si vreau sa stiu ca incepi sa te ocupi sa il gasesti pe acest tip si noi putem sa ajutam ca sa-l pregatim!

Andronic Catalin Dan: Ok, dar nu pot sa-ti dau raspunsul azi in legatura cu toate aspectele. Mai intai, trebuie sa vad si apoi sa incerc sa gasesc tipul.”

Printul Paul a fost plasat in arest la domiciliu in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri din Ilfov, cu un prejudiciu de peste 135 de milioane de euro, el fiind acuzat de cumparare de influenta, spalarea banilor si complicitate la abuz in serviciu, a decis, sambata dupa-amiaza, Curtea de Apel Brasov. Printul Paul a fost retinut, vineri seara, de procurorii DNA Brasov, dupa aproape sapte ore de audieri, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri din Ilfov, in care au fost arestati la domiciliu omul de afaceri Remus Truica si avocatul Robert Rosu, iar Dan Andronic, Marius Marcovici si Claudiu Mateescu au fost pusi sub control judiciar. In acest dosar este cercetat sub control judiciar si Gheorghe Sin, presedintele Academiei de Stiinte Agricole.

Potrivit DNA, incepand din anul 2006, printul Paul i-a promis lui Remus Truica, arestat la domiciliu in acest dosar, si asociatilor lui din grupul infractional (intre care Robert Rosu, Andrei Marius Marcovici, Lucian Mateescu, Dan Andronic) o cota parte importanta, intre 50% si 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica si, ulterior, le-a si dat acestora bunurile, pe masura obtinerii lor, in schimbul interventiei membrilor grupului pe langa functionari publici cu atributii in reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din Bucuresti si din alte judete sau pe langa judecatori.

Printul Paul, Remus Truica si ceilalti membri ai grupului ”au ascuns natura ilicita a intelegerii, prin incheierea in 1 noiembrie 2006 a unui contract de cesiune, cu privire la bunurile aflate in proceduri administrative sau judiciare de restituire a proprietatii, intre printul Paul si SC Reciplia SRL, reprezentata de Remus Truica”, conform DNA.

”In concret, acest contract redactat de Robert Rosu prevede ca Paul Philipe Al Romaniei, in calitate de cedent, transmite/cesioneaza fara nicio rezerva, cu titlu oneros, toate drepturile sale prezente si viitoare asupra unor bunuri imobile, enumerate si identificate in contract (intre care si Ferma Baneasa cu un teren in suprafata de 28,63 hectare). Reciplia SRL se obliga sa plateasca in anumite conditii o suma de bani si sa asigure sprijin si asistenta in legatura cu bunurile aflate in proceduri administrative sau judiciare de restituire. Ulterior, ca urmare a acestui act, Paul Philipe Al Romaniei a semnat alte inscrisuri/contracte prin care s-a urmarit ascunderea provenientei ilicite a bunurilor retrocedate, antecontracte de vanzare - cumparare, intelegeri («intelegerea» din 13 aprilie 2011 si actul aditional la aceasta)”, se arata intr-un comunicat transmis vineri de DNA.

Citeste si:

    Conform sursei citate, in cursul anului 2008, ca urmare a unei notificari facute de printul Paul, avand ca obiect Ferma regala Baneasa, transmisa spre solutionare Institutului pentru Cercetare Dezvoltare pentru Protectia Plantelor Bucuresti, printul, urmarind obtinerea de foloase necuvenite, impreuna cu Robert Rosu si Remus Truica, l-a ajutat pe directorul institutului sa ii determine pe membrii Consiliului de Administratie sa aprobe solicitarea depusa cu incalcarea dispozitiilor legale.

    ”Aceasta, in conditiile in care Paul Philippe al Romaniei cunostea ca documentatia este incompleta si nu sunt indeplinite conditiile legii pentru retrocedarea terenului. Acesta a si participat la discutiile din sedinta Consiliului de Administratie al institutului si a exercitat presiuni asupra membrilor acestuia (prin invocarea descendentei sale, dar si a unor pretentii de daune in cazul respingerii cererii). Drept urmare, prin decizia nr. 30 din 26 septembrie 2008, Consiliul de Administratie al Institutului a dispus, cu incalcarea dispozitiilor art. 8 din Legea nr.10/2001, restituirea in natura a Fermei regale Baneasa, iar in aceeasi zi a fost incheiat si protocolul de predare - preluare al terenului, cu toate ca acesta nu fusese identificat”, arata DNA, care preciza ca decizia de restituire este abuziva, ”cererea nefiind insotita de documente justificative din care sa rezulte calitatea de mostenitor indreptatit sau incidenta Legii 10/2001 raportat la situarea terenului, iar acesta nu a fost identificat potrivit legii, cauzandu-se prejudicierea statului roman cu suma de 135.874.800 euro (echivalent a 500.399.713 lei)”. Aceasta suma reprezinta, totodata, folos necuvenit pentru printul Paul, Remus Truica si asociatii acestuia in grupul infractional.

    Citeste si:

      Miercuri, procurorii DNA Brasov au facut perchezitii la casa omului de afaceri Remus Truica, de unde au fost ridicate mai multe documente, dar si la locuinta si la o casa de vacanta a lui Dan Andronic, asociatul majoritar al societatii Editura Evenimentul si Capital, care editeaza publicatiile Evenimentul Zilei si Capital, si directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei.

      Printul Paul si sotia sa, printesa Lia, au fost citati, miercuri, la DNA Brasov, pentru a da declaratii in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri, insa in drum spre Brasov printului i s-a facut rau si a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti, fiind externat joi. In legatura cu dosarul in care au fost citati sa dea declaratii, printesa Lia a declarat, miercuri, ca este vorba despre o sesizare facuta de ea si de printul Paul la DNA in urma cu cateva saptamani, in care au aratat ca au fost amenintati ei si membri din staff-ul lor. Printesa Lia a precizat ca au primit mai multe telefoane in care li s-a cerut sa inceteze sa mai dea documente in dosarul retrocedarilor.

      Aceasta a sustinut ca au dovezi ca semnatura sotului ei care apare pe unele acte nu este, de fapt, semnatura acestuia si ca se bucura ca au fost chemati la DNA, pentru ca pot da mai multe detalii legate de sesizarea pe care au facut-o. Numele printului Paul a fost mentionat si in dosarul in care sunt acuzati Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc, Ioan Adam, Paltin Sturdza si Dan Bengescu, pentru retrocedare ilegala de paduri.

      Sursa foto: Mediafax Foto

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



      Setari Cookie-uri