Retailerul german Billa, care opereaza 86 de magazine pe piata din Romania, este pregatit de un exit de pe plan local, urmand sa isi cedeze business-ul in schimbul a 100 de milioane de euro, cu conditia ca spatiile comerciale sa primeasca autorizatie PSI, potrivit unor surse din piata, citate de wall-street.ro.

Conform datelor obtinute, in momentul de fata, fara autorizatie din partea autoritatilor de siguranta, valoarea totala a tranzactiei s-ar ridica la 75 de milioane de euro. Billa, retailer care se afla in momentul de fata in portofoliul grupului german Rewe si care mai detine in Romania lantul de magazine Penny Market, poarta negocieri cu francezii de la Carrefour inca din prima parte a acestui an, cand presa anunta o tranzactie iminenta intre nemti si francezi.

“Este o chestiune de saptamani, daca nu chiar zile pana cand aceasta tranzactie ar urma sa devina oficiala. Singurul impediment este acela al autorizatiilor PSI, care ar putea scadea pretul de tranzactie”, au declarat sursele citate de wall-street.ro.

Autorizatia PSI face referire la protectia muncii in cadrul activitatii desfasurate in cadrul magazinelor si vizeaza securitatea si protectia in conformitate cu normele metodologice de aplicare a prevederilor in vigoare.

Billa detine 16 magazine in Capitala, in zonele Berceni, Titan – Nicolae Grigorescu, Drumul Taberei, Romana-Dorobanti si Floreasca – Barbu Vacarescu.

Billa a intrat oficial in Romania pe 4 februarie 1999, cand au fost deschise portile primului magazin, in cartierul bucurestean Titan. In acelasi an, Billa a inceput sa patrunda si in provincie, ajungand in Constanta. In numai 5 ani, numarul filialelor a ajuns la la 13, intarindu-si pozitia pe segmentul de supermarkuri din Romania.

In cursul acestui an, Billa a deschis un nou magazin in Gara de Nord din Capitala.

Piata de retail a trecut printr-o serie de schimbari in ultimii ani, asta desi in tara noastra inca domina comertul traditional. Capul de afis din cursul anului trecut a fost intelegerea dintre Auchan si Real Hypermarket, cea mai mare care a avut loc pe piata de profil la nivel local.

Tranzactii cu greutate au avut loc si pe piata de bricolaj din Romania, acolo unde mai multi jucatori au decis fie sa paraseasca piata locala (exemplul OBI) ori si-au vandut business-ul din Romania catre concurenti (tranzactia Leroy Merlin – Baumax, Kingfisher – Bricostore) sau achizitia Praktiker de catre omul de afaceri Omer Susli.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri