Potrivit unui comunicat transmis, luni, de DNA, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Timisoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a Myrei Maria Cornelia Jochems, acuzata de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente sau declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta a avut ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata, si inselaciune, potrivit Mediafax.

Procurorii sustin ca Myra Maria Cornelia Jochems, cetatean olandez cu resedinta in Romania, administrator al unei societati comerciale, a depus, in septembrie 2010, la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Arad, o documentatie privind un proiect finantat din fonduri nerambursabile, al carui beneficiar era firma pe care o conducea. Cu aceasta ocazie, Jochems a folosit anumite documente false, obtinand astfel pe nedrept fonduri nerambursabile in suma de 4.165.293 lei, din care a incasat efectiv 4.023.661,40 lei.

Proiectul prezentat viza construirea unei ferme zootehnice pentru taurine. Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale nu s-a constituit parte civila in procesul penal, intrucat prejudiciul cauzat a fost recuperat integral. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad.