Procurorii DNA Ploiesti fac, miercuri dimineata, perchezitii la locuintele a trei fosti ofiteri ai Serviciului Roman de Informatii, descinderile avand loc in dosarul in care fostul sef de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti Emanuel Saghel este cercetat pentru coruptie.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA fac, miercuri dimineata, perchezitii la trei adrese din Ploiesti, la domiciliile a trei fosti ofiteri din SRI Prahova , conform Mediafax.

Descinderile au loc in dosarul in care sunt cercetati pentru coruptie un fost ofiter din BCCO Ploiesti, Emanuel Saghel, fosrul sef al DGA Prahova, Constantin Ispas si fostul adjunct al Politiei Judetene Prahova Adrian Radulescu.

Printre cei la locuintele carora se desfasoara perchezitii se numara, conform surselor citate, colonelul in rezerva Florin Gulianu si maiorul in rezerva Daniel Florea.

In ultima perioada, cei doi au trimis mai multe memorii unor institutii ale statului, in care acuza comiterea unor presupuse fapte de coruptie de catre persoane cu functii importante din Serviciul Roman de Informatii, dar si de
catre politicieni.

Citeste si:
Ana Patru, fost sefa AEP, achitata de Tribunalul Bucuresti
Ana Patru, fost sefa AEP,...

Aceleasi surse precizeaza ca cei trei ofiteri nu au calitatea de suspecti in dosar, si nici nu vor fi dusi la audieri.Doi dintre cei trei ofiteri SRI ale caror locuinte sunt perchezitionate de DNA lucreaza, in prezent, in cadrul unei alte institutii publice din Ploiesti.

Sursa foto: Bennian / Shutterstoc

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Raed Arafat considera normale angajarile la stat prin nepotisme