Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a amendat cu 200.000 de lei, sanctiunea maxima posibila potrivit legislatiei audiovizualului, societatea de cablu Tangent Electro Trade SRL din localitatea Sangeorgiu de Padure, judetul Mures.

Consiliul a aplicat sanctiunea din cauza ca aceasta societate de cablu a retransmis televiziuni in plus fata de avizul de retransmisie aprobat de CNA si a retransmis programe TV si in alte localitati decat cele pentru care avea aprobarea , conform Mediafax.

Acelasi cablist a difuzat si un program propriu de videotext, intitulat Zona TV, fara a detine o licenta audiovizuala.Totodata, cablistul a retransmis un singur program regional, respectiv Erdely TV, in loc de doua, asa cum prevede legislatia audiovizualului.

Conform raportului de constatare intocmit in urma inspectiei CNA din 23 ianuarie, Tangent Electro Trade SRL retransmite ilegal 48 de televiziuni fara a fi inscrise in avizul primit de la CNA.

Reprezentantii societatii de cablu au declarat inspectorului CNA ca retransmisia programelor in sistem digital si retransmisia programului propriu de videotext (pentru care societatea nu detine licenta) s-ar fi realizat "in regim de proba".

Membrul CNA Valentin Jucan a propus amendarea acestei societati de cablu cu 200.000 de lei, sanctiunea fiind sustinuta de opt membri ai Consiliului(Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu si Dorina Rusus), in timp ce Radu Calin Cristea a votat "impotriva".

Citeste si:
CNA a aprobat criteriile de selectie pentru acordarea licentelor...
CNA a aprobat criteriile de...

Sursa foto: Nomad_Soul / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Controversa Romania TV: In ce conditii poate inchide CNA o televiziune
Setari Cookie-uri