Termenul de transpunere in legislatia nationala a Directivei 2014/40/UE privind fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor de tutun este data de 20 mai 2016 , conform Mediafax.

Directiva europeana privind privind apropierea actelor cu putere de lege si a actelor administrative ale statelor membre in ceea ce priveste fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a produselor conexe si de abrogare a Directivei 2001/37/CE trebuie pusa in acord cu legislatia din Romania pana pe 20 mai.

Decizia a fost luata marti la Guvern, la reuniunea Comitetului director din cadrul Comitetului interministerial pentru coordonarea politicilor si actiunilor aferente produselor din tutun si produselor conexe.

Citeste si:

In cadrul reuniunii au fost discutate observatiile tuturor institutiilor implicate si ale industriei de profil cu privire la proiectul de Lege privind stabilirea conditiilor pentru fabricare, prezentare si vanzare a produselor din tutun si a produselor conexe, se arata in sursa citata.

In cadrul reuniunii s-a hotarat ca termenul de transpunere a Directivei 2014/40/UE in legislatia nationala sa fie data de 20 mai 2016.
De asemenea, din 8 februarie, proiectul de Lege privind stabilirea conditiilor pentru fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a produselor conexe va fi transmis, spre avizare, tuturor institutiilor implicate.

Incepand cu 8 februarie vor fi puse la dispozitia reprezentantilor industriei de profil, prin Secretariatul tehnic al Comitetului interministerial, informatiile complete, necesare industriei de profil pentru conformarea productiei, respectand prevederile Directivei 2014/40/UE, se mai precizeaza in comunicat. Nu in ultimul rand, proiectul de act normativ va fi prezentat in sedinta de Guvern din 17 februarie.

Sursa foto: underworld / Shutterstock