Ministerul Sanatatii aminteste ca acorda "o atentie deosebita transpunerii Directivei 2014/40/UE in legislatia nationala, avand convingerea ca prevederile actului normativ vor veni in sprijinul reducerii prevalentei consumului de tutun, fiind vizati, in special, adolescentii si tinerii".

Termenul de transpunere in legislatia nationala a Directivei 2014/40/UE privind fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor de tutun este data de 20 mai 2016 , conform Mediafax.

Directiva europeana privind privind apropierea actelor cu putere de lege si a actelor administrative ale statelor membre in ceea ce priveste fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a produselor conexe si de abrogare a Directivei 2001/37/CE trebuie pusa in acord cu legislatia din Romania pana pe 20 mai.

Decizia a fost luata marti la Guvern, la reuniunea Comitetului director din cadrul Comitetului interministerial pentru coordonarea politicilor si actiunilor aferente produselor din tutun si produselor conexe.

In cadrul reuniunii au fost discutate observatiile tuturor institutiilor implicate si ale industriei de profil cu privire la proiectul de Lege privind stabilirea conditiilor pentru fabricare, prezentare si vanzare a produselor din tutun si a produselor conexe, se arata in sursa citata.

In cadrul reuniunii s-a hotarat ca termenul de transpunere a Directivei 2014/40/UE in legislatia nationala sa fie data de 20 mai 2016.
De asemenea, din 8 februarie, proiectul de Lege privind stabilirea conditiilor pentru fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a produselor conexe va fi transmis, spre avizare, tuturor institutiilor implicate.

Incepand cu 8 februarie vor fi puse la dispozitia reprezentantilor industriei de profil, prin Secretariatul tehnic al Comitetului interministerial, informatiile complete, necesare industriei de profil pentru conformarea productiei, respectand prevederile Directivei 2014/40/UE, se mai precizeaza in comunicat. Nu in ultimul rand, proiectul de act normativ va fi prezentat in sedinta de Guvern din 17 februarie.

Sursa foto: underworld / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri