Farmec, cel mai mare producator roman de cosmetice, a castigat un proces de 15 milioane euro cu Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala, potrivit unei decizii a Curtii de Apel Cluj.

Suma ar fi reprezentat, conform Deciziei de impunere emise de autoritatile fiscale din cadrul ANAF, accize, dobanzi si penalitati de intarziere aferente alcoolului denaturat folosit, in perioada 1 ianuarie 2007 – 31 decembrie 2011, la fabricarea a trei produse: aerosoli Airwick, Nufar si Triumf.

”Sa speram ca astfel de incidente nefericite, aceste interpretari complet eronate ale prevederilor legislatiei in vigoare, venite chiar din partea autoritatilor fiscale, care ar trebui sa fie cei mai buni cunoscatori ai legislatiei fiscale din Romania, nu se vor mai repeta. Suntem una dintre putinele companii cu actionariat 100% romanesc, participam anual la bugetul statului, bugetele locale si bugetele de asigurari sociale cu o suma de peste 36 de milioane de lei, echivalentul a 8,2 milioane de euro anual, si ne bucuram ca vom putea sustine economia nationala in continuare si ca vom garanta locurile de munca ale sutelor de angajati Farmec ca urmare a deciziei Curtii de Apel Cluj”, a declarat Mircea Turdean, director general Farmec.

Produsele Farmec ajung in peste 30 de tari, principalele piete fiind Japonia, Ungaria, Polonia, Republica Moldova, Irak, Kuwait, Grecia si Canada. Din 2008, Farmec detine drepturile integrale de utilizare a marcii cosmetice Gerovital. La jumatatea anului trecut afacerile Farmec totalizau 18,6 milioane euro, sustinute de extinderea portofoliului de produse si de dezvoltarea vanzarilor online.

Citeste si:
CEO Farmec: Dupa 30 de ani de democratie, Romania este inca instabila
Mircea Turdean, CEO Farmec:...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Piata cosmeticelor, la 2 miliarde euro in 2019. Topul jucatorilor
Setari Cookie-uri