Angela Rosca, managing partner TaxHouse, sustine ca Fiscul ar trebui sa fie "dur cu adevaratii evazionisti si prietenos cu cei care isi platesc corect taxele". In #RomaniaProfesionista, ANAF ar trebui sa se gandeasca mai mult la preventie, decat la aplicarea pedepselor capitale, care omoara chiar "vaca care da lapte".

"Ar fi indicat ca orice Fisc, din Romania sau din orice tara, si am vazut ca alte tari au acest concept bine implementat, sa gandeasca putin preventiv, mai degraba decat punitiv. Pentru ca preventia este mai buna decat pedeapsa la momentul la care nu se mai poate face nimic, mai ales ca este o pedeapsa capitala in care se omoara si business-ul, vaca care da lapte pana la urma", a afirmat Rosca intr-o emisiune WALL-STREET 360.

ANAF ar trebui sa aiba interesul ca acei contribuabili care pot plati si au capacitate de business sa o faca.

Angela Rosca a observat in practica o serie de abuzuri din partea inspectorilor, de multe ori din exces de zel, din necunoastere a tehnicalitatilor din lege, iar alteori din teama de a nu suferi repercusiuni, pentru ca au intotdeauna "sabia Curtii de Conturi deasupra".

Contribuabilii corecti sunt penalizati

"Dincolo de penalizarile indirecte, penalizarea implicita a contibuabililor buni se face printr-un cost de administrare mult mai mare sau prin faptul ca accesul la un proces corect de contestatie este foarte ingreunat si foarte intarziat, fiind situatii in care contribuabilii ajung sa castige abia in instanta finala", afirma managerul TaxHouse.

Este ca si cum te duci sa reclami un abuz la aceeasi persoana care te-a abuzat.

WALL-STREET.RO a lansat proiectul anului: #RomaniaProfesionista. Avand in minte tragedia de la Colectiv, din toamna anului trecut, si schimbarile produse atunci in fiecare dintre noi si in societate, in ansamblu, ne dorim sa fim parte din schimbare. Mai mult, ne dorim sa contribuim, sa conturam acea Romanie profesionista in care sa ne regasim, sa propunem solutii concrete pentru reforma reala de care avem nevoie. Astfel, vom lansa permanent solutii, propuneri si idei ale oamenilor de afaceri, managerilor, antreprenorilor - specialistii care sustin economia reala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri