Un numar de 59 de perchezitii domiciliare si la sediul unor societati comerciale din municipiul Bucuresti si judetele Prahova si Dambovita au loc miercuri, actiunea vizand un grup infractional specializat in evaziune fiscala.

Descinderile sunt facute de catre procurori din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti impreuna cu politisti din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice.

Conform procurorilor, in perioada 2008-2015, mai multe societati comerciale au derulat activitati de prestari servicii, de regula in domeniul constructiilor, inregistrand in evidenta contabila o serie de achizitii de bunuri si servicii de la diverse societati comerciale de tip fantoma. Pentru justificarea achizitiilor, se intocmeau facturi in valoare de maximum 5.000 lei, simulandu-se astfel derularea unor operatiuni comerciale care in realitate nu aveau loc, scopul fiind acela de diminuare a obligatiilor de plata catre bugetul de stat.

Conform unor surse judiciare, muncitorii lucrau fara forme legale de plata pe diferite santiere din Bucuresti, iar asa-zisii angajatori ii inregistrau pe firme tip fantoma.

Valoarea prejudiciului este de peste 6.000.000 lei. In vederea recuperarii acestuia, sunt in curs de derulare procedurile de aplicare a sechestrului asigurator pe mai multe bunuri imobile si mobile.

Un numar de 49 de mandate de aducere vor fi puse in aplicare in acest caz.

Sursa foto: Anton Prado PHOTO / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Cum semnăm documente când lucrăm de acasă
Setari Cookie-uri