Gregorian Bivolaru, liderul MISA, urmarit prin Interpol, a fost arestat, astazi, in Franta.

Gregorian Bivolaru a fost arestat, astazi, in Franta, la trei ani de la momentul in care Tribunalul Sibiu a emis un mandat de urmarire internationala pe numele sau, confor Mediafax. Gregorian Bivolaru a fost condamnat, pe 14 iunie 2013, de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), la sase ani de inchisoare cu executare pentru act sexual cu un minor in forma continuata, decizia fiind definitiva.

Prin aceeasi decizie, ICCJ l-a achitat pe Bivolaru de perversiuni sexuale in legatura cu victima Madalina Dumitru, pe motiv ca faptei ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii. Pentru acelasi motiv si in cazul aceleiasi victime, Bivolaru a fost achitat si pentru fapta de trafic de minori. Totodata, instanta a incetat procesul penal pe numele lui Bivolaru pentru tentativa la trecerea frauduloasa a frontierei, fapta fiind prescrisa.

Gregorian Bivolaru a plecat din Romania dupa ce a fost trimis in judecata, in august 2004, fiind arestat in aprilie 2005, in Suedia. In noiembrie 2005, autoritatilor romane li s-a respins cererea de extradare a acestuia. Ulterior, in decembrie 2005, fondatorul MISA a primit azil politic din partea autoritatilor suedeze.

Din 23 mai 2013, instanta suprema l-a citat in dosar pe Gregorian Bivolaru si cu noul sau nume, Magnus Aurolsson. Gregorian Bivolaru aparea pe site-ul eumostwanted.eu ca fiind unul dintre cei mai urmariti romani.

Citeste si:
Ce gasesti pe la Bookfest: "Opera" lui Guru Bivolaru, la reducere
Diavoli, ingeri, terapii,...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
CORONAVIRUS | Ce bunuri pot rechiziționa autoritățile de la populație
Setari Cookie-uri