Conturile bancare pentru campanii electorale ale partidelor, candidatilor independenti sau ai minoritatilor nationale nu vor fi supuse executarii, potrivit unui proiect de lege initiat de trei senatori PSD si adoptat luni de plenul Senatului.

"Conturile bancare pentru campania electorala (…) au statut de afectatiune speciala si nu sunt supuse executarii", prevede unul din amendamentele initiate de Comisia juridica si adoptate in plen, conform Mediafax.

De asemenea, proiectul mai prevede ca partidele politice sa isi poata inchiria spatiile aflate in patrimoniu propriu, dar "fara a aduce atingere moralei publice, ordinii sau imaginii partidului politic". In momentul de fata, partidele isi pot inchiria spatiile doar pentru conferinte sau actiuni social culturale si pentru organizarea birourilor parlamentare.

Proiectul de lege, initiat de senatorii social-democrati Nicolae Moga, Serban Nicolae si Florea Voinea, a fost adoptat cu 105 voturi "pentru", trei "impotriva" si sase abtineri, Senatul fiind prima camera sesizata.

Atat PNL, cat si PSD se confrunta cu problema datoriilor ramase din timpul campaniilor anterioare.

O treime dintre liberalii care au participat la sedinta Biroului Permanent National din 26 ianuarie nu si-au achitat cotizatia, acestia pierzandu-si dreptul de vot pana la reglementarea situatiei.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a confirmat in data de 16 ianuarie blocarea unui cont al partidului, avand in vedere ca la acel moment existau restante de 1,7 milioane de lei la cotizatii.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri