"Conturile bancare pentru campania electorala (…) au statut de afectatiune speciala si nu sunt supuse executarii", prevede unul din amendamentele initiate de Comisia juridica si adoptate in plen, conform Mediafax.

De asemenea, proiectul mai prevede ca partidele politice sa isi poata inchiria spatiile aflate in patrimoniu propriu, dar "fara a aduce atingere moralei publice, ordinii sau imaginii partidului politic". In momentul de fata, partidele isi pot inchiria spatiile doar pentru conferinte sau actiuni social culturale si pentru organizarea birourilor parlamentare.

Proiectul de lege, initiat de senatorii social-democrati Nicolae Moga, Serban Nicolae si Florea Voinea, a fost adoptat cu 105 voturi "pentru", trei "impotriva" si sase abtineri, Senatul fiind prima camera sesizata.

Citeste si:

Atat PNL, cat si PSD se confrunta cu problema datoriilor ramase din timpul campaniilor anterioare.

O treime dintre liberalii care au participat la sedinta Biroului Permanent National din 26 ianuarie nu si-au achitat cotizatia, acestia pierzandu-si dreptul de vot pana la reglementarea situatiei.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a confirmat in data de 16 ianuarie blocarea unui cont al partidului, avand in vedere ca la acel moment existau restante de 1,7 milioane de lei la cotizatii.

Sursa foto: Mediafax Foto