Vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova Radu Ionescu a fost arestat preventiv, miercuri, de Tribunalul Prahova, in dosarul in care este acuzat ca a primit mita un autoturism de lux pentru a acorda preferential contracte din fonduri ale CJ.

Tribunalul Prahova a emis, miercuri, un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele vicepresedintelui CJ Prahova Radu Ionescu, conform News.ro

Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Ploiesti. Vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova Radu Ionescu fusese retinut, marti dupa-amiaza, dupa aproape patru ore de audieri la sediul DNA Ploiesti, in dosarul in care este acuzat ca a primit mita un autoturism de lux pentru a acorda preferential contracte derulate din fonduri ale CJ.

Conform unui comunicat transmis de DNA, in luna noiembrie 2006, Cezar Liviu Radu Ionescu, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, a pretins si a primit de la un om de afaceri (denuntator in cauza) un autoturism marca Volkswagen Golf, in valoare de 22.347 de euro, in scopul de a sprijini societatea acestuia din urma referitor la derularea unor contracte de lucrari incheiate cu Consiliul Judetean Prahova si efectuarea la timp a platilor aferente.

Autovehiculul a fost primit prin intermediul unei alte firme care, in perioada 22 decembrie 2006 - 11 mai 2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri, in baza unui contract fictiv incheiat intre cele doua societati.

Radu Ionescu este vicepresedinte al CJ Prahova din partea UNPR si a detinut aceasta functie si in mandatul 2004 - 2008, cand Consiliul Judetean Prahova era condus de finul sau, Florin Anghel, trimis in judecata de procurorii anticoruptie.

Radu Ionescu a facut parte din mai multe partide politice, intre care PUR si PDL, in prezent fiind membru al UNPR.

Sursa foto: AVN Photo Lab / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri