Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, in calitate de for decizional, propunerea legislativa care prevede obligativitatea farmaciilor de a se acredita la Ministerul Sanatatii pentru a putea vinde medicamente in mediul online, altfel riscand amenzi de pana la 20.000 de lei sau chiar inchiderea.

Proiectul a fost initiat de un grup de 31 de senatori si deputati PSD, PNL, ALDE si ai minoritatilor si a fost, in luna noiembrie 2015, respins de Senat, desi Guvernul a transmis un punct de vedere pozitiv, cu amendamente. In Camera Deputatilor, membrii Comisiei pentru sanatate au reluat discutiile, dorind sa adopte, cu modificari, acest proiect de lege, conform News.ro

In forma care a trecut, miercuri, de Parlament, farmaciile vor trebui sa se acrediteze la Ministerul Sanatatii pentru a putea comercializa medicamente in mediul online, fiind vorba despre o procedura separata de cea a acreditarii pentru vanzarea in unitati farmaceutice. Incalcarea prevederilor acestei legi reprezinta contraventii, potrivit initiativei, si se pedepseste cu amenzi de la 10.000 la 20.000 de lei, precum si cu suspendarea activitatii.

Mai mult, la propunerea Ministerului Sanatatii, vor fi aplicate si amenzi de la 30.000 la 50.000 de lei pentru detinerea sau eliberarea in farmacii, in mediul online, a unor medicamente interzise.

Legea va fi transmisa presedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Sursa foto: Nomad_Soul / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Criza medicamentelor: "Guvernul demis lasa in urma cimitire pline"